Crisi de la Covid

La Xina registra una mort per coronavirus, la primera des de mitjans de maig

La mort ha tingut lloc en una zona de rebrot amb tres ciutats tancades

2
Es llegeix en minuts
Adrián Foncillas
Adrián Foncillas

Periodista

ver +

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha informat avui d’una nova mort pel coronavirus SARS-CoV-2, primera vegada que el país asiàtic anuncia una mort per aquesta causa des del 17 de maig, segons informa Efe.

Segons les autoritats sanitàries, la defunció es va produir a la província nord-oriental de Hebei, que envolta Pequín, i que és escenari d’un rebrot que ha portat al tancament de tres ciutats, entre les quals la capital provincial, Shijiazhuang, d’11 milions d’habitants.

Amb aquesta nova defunció, la xifra oficial de morts per Covid a la Xina continental se situa en 4.635.

Així mateix, la font ha anunciat avui la detecció de 138 nous casos del coronavirus, la dada de nous contagis més alta des de principis de març.

El 6 de març, la institució va anunciar 143 casos, si bé llavors l’informe també va incloure 30 morts.

D’aquests 138 publicats avui, 124 es van produir per contagi local, tots ells al nord-est del país: a la província de Hebei van ser 81, mentre que Heilongjiang, fronterera amb Rússia i també focus d’un altre rebrot, va registrar els 43 restants, gairebé el triple que en la jornada anterior.

Els 14 casos restants fins a arribar als 138 totals es van localitzar en viatgers procedents de l’estranger a Xangai (est, 8), Pequín (1), i a les províncies de Canton (sud-est, 3), Henan (centre-est, 1) i Guangxi (sud, 1).

A més, les autoritats sanitàries també han informat avui de la detecció de 78 infeccions asimptomàtiques (3 de les quals, procedents de l’exterior), tot i que Pequín no les inclou com a casos confirmats llevat que manifestin símptomes. El total d’aquest tipus d’infeccions en observació és de 599, de les quals 252 són «importades».

Així mateix, la Comissió Nacional de Sanitat va detallar que, fins a la passada mitjanit local (16.00 GMT de dimecres), es va donar l’alta a 36 pacients després de superar amb èxit la Covid-19, i tres van entrar en estat de gravetat.

D’aquesta manera, el nombre total de contagiats actius a la Xina continental es va situar en 885, dels quals 24 estan en estat greu.

La institució va assenyalar que, des de l’inici de la pandèmia, s’han infectat 87.844 persones al país, entres les quals 82.324 han aconseguit curar-se.

Notícies relacionades

Fins ara s’ha fet seguiment mèdic a 931.438 contactes pròxims amb infectats, dels quals 30.963 continuen en observació.

Mentrestant, a la ciutat semiautònoma de Hong Kong –immersa en una quarta onada de contagis des de fa mesos–, les autoritats van anunciar 42 nous casos, amb la qual cosa el total d’infectats se situa en 9.386 des de l’inici de la pandèmia, dels quals 161 van morir.