Plataforma de missatgeria

Telegram assegura haver sumat 25 milions d’usuaris en 72 hores per les noves exigències de Whatsapp

Signal, una altra aplicació de missatgeria, també se’n beneficia

Telegram assegura haver sumat 25 milions d’usuaris en 72 hores per les noves exigències de Whatsapp
1
Es llegeix en minuts

Uns 25 milions d’usuaris s’han inscrit en la plataforma de missatgeria Telegram en les últimes 72 hores, ha explicat el seu fundador, el rus Pável Dúrov, com a reacció a l’anunci del seu competidor WhatsApp que compartirà més dades amb la seva casa matriu, Facebook.

«Durant la primera setmana de gener, Telegram va superar els 500 milions d’usuaris mensuals actius. Després d’això, va continuar creixent: 25 milions de nous usuaris han arribat a Telegram en les últimes 72 hores», ha puntualitzat Dúrov al seu canal a la xarxa.

«Es tracta d’un augment significatiu respecte a l’any passat», ha prosseguit, afegint que Telegram ja havia tingut onades sobtades d’inscripcions durant els «set anys d’experiència en protecció de la vida privada dels usuaris», però, ha puntualitzat, «aquesta vegada és diferent».

«La gent ja no intercanvia la seva privacitat per serveis gratuïts. Ja no vol ser presa com a ostatge dels monopolis tecnològics», ha afegit el multimilionari, de 36 anys.

Les noves condicions de Whatsapp

Sense esmentar la seva competència, fa referència a WhatsApp, sota el foc de les crítiques des de dijous passat després d’haver sol·licitat als 2.000 milions de subscriptors acceptar noves condicions d’utilització.

Aquells usuaris que les rebutgin no podran accedir als seus comptes a partir del 8 de febrer. El grup busca d’aquesta manera rendibilitzar la seva plataforma permetent als anunciants contactar amb els clients a través de WhatsApp, i fins i tot vendre els seus productes de manera directa, com ja ocorre a l’Índia.

Notícies relacionades

Aquest anunci també va tenir conseqüències per a una altra aplicació de missatgeria, Signal, que des de la setmana passada està en la llista de les més descarregades a les plataformes Apple Store i Google Play de diversos països.

Fundat el 2013 pels germans Pável i Nikolái Dúrov, creadors abans de la popular xarxa social russa VKontakte, Telegram assegura que la seguretat és la seva prioritat i generalment rebutja col·laborar amb les autoritats, cosa que li ha suposat intents de bloquejos en alguns països, sobretot a Rússia.

Temes:

Whatsapp