crisi sanitària global

Nou rècord de morts al Regne Unit per coronavirus en un dia

  • Les autoritats han xifrat en 1.564 els morts per la Covid-19 en les últimes 24 hores

  • Les infeccions diàries s’han reduït substancialment respecte a la xifra del 8 de gener passat

Nou rècord de morts al Regne Unit per coronavirus en un dia
1
Es llegeix en minuts

El Regne Unit ha registrat aquest dimecres 1.564 nous morts per coronavirus, el balanç diari més gran comptabilitzat al país des de l’inici de la pandèmia, segons dades del ministeri de Sanitat.

En les últimes 24 hores s’han detectat 47.425 contagis al país, uns 2.000 més que ahir, però per sota del rècord de 68.053 infeccions que es van comunicar el 8 de gener passat, fet que indica que les últimes dràstiques mesures preses pel Govern per contenir els contagis han començat a donar resultat.

Enfrontat a una onada imparable de contagis des del descobriment el mes de desembre d’una nova soca del virus aparentment molt més transmissible, tot el Regne Unit es troba confinat per tercera vegada tot i que des de dates diferents en funció de les regions.

Primer brot

Malgrat aquesta xifra menor quant a infeccions diàries, el primer ministre britànic, Boris Johnson, ha notificat que actualment hi ha 32.000 pacients ingressats per la Covid-19 als hospitals, aproximadament un 70% més que durant el pic del primer brot el mes d’abril de l’any passat.

Notícies relacionades

Johnson ha advertit del perill que es produeixin un col·lapse a les unitats de cures intensives dels centres hospitalaris. «Els treballadors del sistema sanitari estan lluitant molt dur per contenir la pandèmia després de mesos i mesos de treballar a màxim rendiment. La tensió és molt colossal», ha afegit Johnson.

Un total de 84.767 persones han mort fins ara al Regne Unit pel coronavirus, segons les xifres oficials del Govern britànic, que només inclouen aquells malalts que van morir en un període de 28 dies després d’haver donat positiu en un test.