Coronavirus

Malàisia declara l’estat d’emergència fins a l’agost per contenir la Covid

El 70% dels llits dels hospitals al país estan ocupats en ple repunt de contagis

Malàisia declara l’estat d’emergència fins a l’agost per contenir la Covid
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Malàisia va declarar aquest dimarts l’estat d’emergència nacional fins a l’agost amb l’objectiu de combatre el rebrot de casos de Covid-19 i que serveixi per implementar mesures que alleugin la pressió als centres sanitaris.

El rei Abdullah de Pahang va indicar en un comunicat que el país «es troba en una etapa crítica» per la ràpida propagació del virus, que en els últims dos mesos ha causat més víctimes mortals que en els 10 mesos anteriors, mentre que els hospitals tenen un 70% dels llits ocupats.

La mesura d’emergència va ser sol·licitada la vigília pel primer ministre, Muhyiddin Yassin, durant una reunió amb el monarca i després que el mandatari anunciés dilluns mesures per restringir el moviment intern de la població fins a final de mes.

La nació asiàtica pateix actualment un important repunt d’infectats amb Covid-19 i des de l’inici de la pandèmia acumula més de 138.000 casos confirmats, incloent-hi 555 de morts.

Notícies relacionades

L’estat d’emergència, a més, serveix per mantenir l’estabilitat política del país en un moment en què la coalició que governa compta amb fissures entre els partits formants i manté una fràgil majoria en el Legislatiu.

«El Parlament i les assemblees legislatives regionals no es reuniran durant el període de temps estipulat», va indicar Muhyiddin, que a l’octubre va veure com el rei rebutjava una proposta similar per emetre un decret d’emergència, durant un discurs televisat al precisar que tampoc se celebraran eleccions durant aquests mesos.