Balanç provisional

Almenys 17 persones decapitades al Congo

  • L’atac, portat a terme a Tingwee, a l’est del país, ha sigut atribuït a la milícia Forces Democràtiques Aliades, que manté suposats llaços amb Estat Islàmic

Almenys 17 persones decapitades al Congo
1
Es llegeix en minuts

Almenys 17 persones han sigut decapitades en un nou atac atribuït a la milícia Forces Democràtiques Aliades (ADF) a la província de Kivu Nord, a l’est de la República Democràtica del Congo (RDC), segons ha informat el responsable de la societat civil a la localitat atacada.

Els fets han tingut lloc a la localitat de Tingwee, al territori de Beni, segons ha explicat al portal ‘Actualité’ Patrick Musubao, que és al lloc dels fets i està participant en la recuperació dels cossos de les víctimes.

Assassinats amb matxet

Per la seva banda, Sabiti Nziamonja, delegat del governador a Eringeti, ha assenyalat que les víctimes procedien d’aquesta localitat situada a 12 quilòmetres i eren al camp quan van ser atacades dijous a la tarda.

«Tots han sigut assassinats amb matxet i decapitats», ha explicat, denunciant que els atacants «van ajuntar les víctimes en un mateix lloc, les van lligar i les van decapitar». Les víctimes han sigut trobades per una patrulla de l’Exèrcit congolès i no es descarta que el balanç pugui augmentar, ja que aquest divendres continuen les operacions de recerca a la zona, segons ‘Actualité’.

Un dels grups armats més perillosos

Un dels grups armats més perillososLa milícia de les ADF, que manté suposats llaços amb el grup gihadista Estat Islàmic, actua a la RDC des de la dècada dels 90 i, malgrat les reiterades ofensives fetes contra ella, continua generant violència a la zona. Així, està considerat un dels grups armats més perillosos dels que operen al país africà.

Notícies relacionades

Diversos grups armats controlen parts de l’est de la RDC malgrat que la guerra de 1998-2003 s’hagués acabés formalment.

El conflicte va causar milions de morts, la majoria víctimes de la gana i les malalties. Els esmentats grups són actius a les províncies d’Ituri, Kivu Nord i Kivu Sud.