Activitat volcànica

Nivell d’alerta taronja després d’expulsar magma un volcà a Saint Vincent

El primer ministre Ralph Gonsalves demana la població que es prepari per evacuar si fos necessari

Nivell d’alerta taronja després d’expulsar magma un volcà a Saint Vincent
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats de Saint Vincent i les Grenadines han pujat el nivell d’alerta de groc a taronja, tercer nivell dels quatre que existeixen, després que el volcà La Soufriere a Saint Vincent i les Grenadines comencés a treure magma, segons informa EFE.

El primer ministre, Ralph Gonsalves, ha advertit als habitants del nord de Saint Vincent, des de Georgetown fins a Fancy, que es preparin davant l’opció que s’ordeni una evacuació de la zona. En una breu conferència de premsa, no obstant, ha insistit que encara no s’ha enviat a evacuar i no hi ha cap ordre al respecte.

La Unitat d’Investigació Sísmica (SRU) de la Universitat de les Índies Orientals (UWI) ha rebut avui informació d’una intensa activitat volcànica al volcà La Soufriere, per això va demanar, com a primera mesura d’urgència, tallar les visites a la zona. En un comunicat difós aquest dimarts, la SRU va indicar que continua monitorant la situació en col·laboració amb les autoritats locals.

Diverses imatges aèries difoses per usuaris de les xarxes socials mostren un núvol alt de vapor sortint del cràter. El professor Richard Robertson, de la SRU, va informar en un vídeo publicat pels mitjans locals que el que està «ocorrent ara és seriós» i que s’intentarà avisar de l’evacuació amb 48 hores d’antelació. Al seu torn, Robertson va indicar que des del 16 de novembre s’han anat sentint a la SRU petites indicacions d’una activitat lleugera.

També va assenyalar que en altres ocasions hi ha hagut una activitat similar tot i que no els va seguir una erupció».

Notícies relacionades

El volcà té 1.234 metres i és el pic més alt del país. Va despertar el juliol de 1995 i l’última vegada que va erupcionar va ser el 1979.

Els colors d’alerta d’activitat volcànica són, de menor a major, verd, groc, taronja i vermell.

Temes:

Volcans