CATÀSTROFE NATURAL

21 desapareguts per un corriment de terres en una ciutat de Noruega

El succés ha tingut lloc a Gjerdrum, a 25 quilòmetres al nord d’Oslo, i ha obligat a evacuar més de 700 persones

1
Es llegeix en minuts

Les autoritats de Noruega no tenen notícies de 21 persones després d’un esllavissament de terra ocorregut a Gjerdrum, una ciutat al nord d’Oslo, que va deixar 10 ferits, van informar la policia i la premsa local. Unes 700 persones van ser evacuades de les seves cases, segons informen els mitjans, que asseguren que el fenomen va impactar en 21 hectàrees i va destruir diverses vivendes a Gjerdrum, ciutat de 5.000 habitants ubicada 25 quilòmetres al nord-est de la capital.

«Diverses cases van ser arrasades per l’esllavissament de terra. Els serveis d’emergència, amb l’ajuda de la defensa civil noruega i de l’exèrcit, estan portant a terme les evacuacions», va indicar la policia per Twitter. Al migdia encara hi havia corriments del terreny.

«No sabem si són a la zona afectada, si se’n van anar de vacances o si no poden contactar amb la policia», va informar la policia en un comunicat. El succés va tenir lloc sobre les quatre de la matinada, hora local, i per això és de suposar que els veïns estaven dormint.

Deu persones més van resultar ferides, una d’elles de gravetat, que va ser enviada a Oslo. «La policia ho va qualificar de catàstrofe», va indicar a la cadena de televisió NRK el cap d’operacions de rescat, Roger Pettersen.

Notícies relacionades

Els ciutadans van trucar als serveis d’emergència assegurant que les seves cases senceres s’estaven movent, va informar Pettersen, que va descriure la situació com a «greu». 

«Ens va fer mal veure com la força de la natura va arrasar amb Gjerdrum. Els meus pensaments estan amb totes les persones que van ser afectades per l’esllavissament de terra», va dir a les xarxes socials la primera ministra, Erna Solberg.

Temes:

Noruega