Comerç

El Perú ratifica el seu acord comercial post-Brexit amb el Regne Unit

El 95% dels productes que exporta el país sud-americà continuaran estant lliures d’aranzels

El Perú ratifica el seu acord comercial post-Brexit amb el Regne Unit
2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Congrés del Perú va ratificar aquest dilluns l’acord comercial subscrit amb el Regne Unit, que manté les condicions prèvies al Brexit per a l’ingrés de productes peruans al territori britànic, segons informa EFE.

Així, el 95% dels productes que exporta el Perú continuaran ingressant lliures d’aranzels al Regne Unit, com van acordar els seus governs l’any passat en la subscripció a Quito de l’acord, després de l’anunci el 2017 del Govern britànic de sortir de la Unió Europea (UE).

«L’aprovació d’aquest acord comercial cobra especial rellevància en el context actual», va manifestar en un comunicat la ministra de Comerç Exterior i Turisme, Claudia Cornejo. «La seva aplicació representa una oportunitat per continuar posicionant les nostres exportacions, reduir riscos d’incertesa i assegurar el flux del comerç i inversions al país», va afegir.

L’acord estableix regles clares per al comerç de béns i de serveis en un context en el qual, a més de tenir un important intercanvi comercial, el Regne Unit és la primera font d’inversió estrangera directa al Perú, segons el Ministeri de Comerç Exterior i Turisme.

Aquest tractat de lliure comerç (TLC) també contempla agilitar els processos en la cadena logística d’exportació, importació i trànsit, reconèixer i protegir els drets de propietat intel·lectual i fomentar la participació d’empreses del Regne Unit en els processos de licitació peruans.

En el primer semestre del 2020, el Regne Unit constitueix el sisè soci comercial del Perú a Europa i les exportacions totals peruanes al territori britànic van arribar als 147 milions de dòlars.

En aquell mateix període, la venda de fruita peruana al Regne Unit va augmentar un 2% en comparació al primer semestre del 2019, fins al punt que el Perú s’ha convertit en el seu principal proveïdor d’alvocat i nabius, el tercer de mandarina i el quart de raïm.

Notícies relacionades

El 2019, el comerç bilateral va arribar als 687 milions de dòlars, i el 86% de les exportacions peruanes al Regne Unit van ser productes no tradicionals, aquells d’altres àmbits i sectors diferents a la mineria i els hidrocarburs.

La bona relació entre els dos països s’ha vist reforçada en els últims anys amb la subscripció de dos convenis entre els seus governs perquè el Regne Unit gestionés primer l’organització dels Jocs Panamericans de Lima del 2019 i ara la reconstrucció de la costa nord assolada per les grans inundacions del 2017.