Joves libanesos cremen un campament de refugiats sirians

  • L’incendi intencionat es va generar per un enfrontament amb una família local

zentauroepp54448170 the wife of rami kaaki  one of ten firefighters who were kil200811205020

zentauroepp54448170 the wife of rami kaaki one of ten firefighters who were kil200811205020 / Hussein Malla

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de refugiats sirians al Líban s’han vist obligats a desplaçar-se al ras després que el seu campament quedés destruït per un incendi intencionat ocorregut durant un enfrontament amb una família libanesa.

El succés va ocórrer a última hora d’aquest dissabte a Minie, al nord del Líban, en una baralla que va involucrar treballadors sirians que vivien al campament i una família local. Durant l’enfrontament, diversos joves libanesos van començar a calar foc a les tendes de campanya.

Sota investigació

La baralla, les causes de la qual estan sota investigació, ha deixat almenys tres ferits, un d’ells per intoxicació greu, segons la Defensa Civil libanesa, l’agència oficial de notícies libanesa NNA i la xarxa d’activistes de l’Observatori Siri per als Drets Humans.

L’incendi del campament va provocar també l’explosió de diverses bombones de gas que proporcionaven calor i foc als residents, segons el diari ‘Annahar’, en una deflagració de tal magnitud que els bombers van necessitar quatre hores per controlar les flames, segons la Defensa Civil libanesa.

Notícies relacionades

El principal clergue sunnita del país, el muftí Abdelatif Derian, ha qualificat l’incident com un «crim aberrant» i ha demanat que els responsables siguin portats davant la justícia.

«Els refugiats són els nostres convidats i hem d’ajudar-los fins que tornin a casa», ha afegit el clergue sobre un país que acull milions de refugiats sirians, un milió dels quals han fugit de la guerra que va començar al seu país fa una dècada.