Possibles contagis

Centenars de turistes britànics fugen del seu confinament a Suïssa

  • La meitat dels hostes d’una estació d’esquí suïssa es van saltar la quarantena per viatjar i fins i tot se’n van anar a França

Els paparazzis, ahir, envolten el xalet de Gstaad, on està reclòs el cineasta.

Els paparazzis, ahir, envolten el xalet de Gstaad, on està reclòs el cineasta. / AFP / FABRICE COFFRINI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Centenars de turistes britànics que s’havien de mantenir confinats a l’estació d’esquí suïssa de Verbier s’han saltat la seva quarantena per viatjar, i fins i tot alguns se’n van anar a França. Les autoritats suïsses van començar a sospitar alguna cosa inusual perquè els seus dinars no es van tocar.

Gairebé la meitat del grup de britànics que s’han saltat la quarantena havien sigut confinats per perill d’estar infectats amb la variant més contagiosa de la Covid-19, detectada fa poques setmanes al Regne Unit.

Els turistes estaven a Verbier, un poble alpí situat al Cantó de Valais, una zona popular per als esquiadors britànics.

Notícies relacionades

Uns 50 turistes van fugir directament de l’estació d’esquí malgrat ser confinats per evitar la propagació del virus. Dels altres 370 turistes restants, només una dotzena seguien allà aquest diumenge.

Segons els mitjans de comunicació locals, els hotelers van començar a sospitar una «sortida secreta» perquè les trucades a les sales de quarantena «no van ser respostes repetidament» i els dinars deixats davant les habitacions «no van ser tocats».