crisi sanitària global

El Regne Unit avisa que la nova soca de coronavirus s’estén de forma accelerada

  • Londres informa l’OMS del descobriment científic
  • Johnson anunciarà aquest dissabte noves restriccions
A British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19) is seen in London  Britain  December 19  2020  REUTERS Toby Melville

A British government health information advertisement highlighting new restrictions amid the spread of the coronavirus disease (COVID-19) is seen in London Britain December 19 2020 REUTERS Toby Melville / TOBY MELVILLE

1
Es llegeix en minuts

La nova soca del coronavirus que va ser descobert al sud del Regne Unit s’està estenent de forma accelerada, segons va informar aquest dissabte el cap de l’autoritat metge anglesa, Chris Whitty. Londres ja ha informat l’Organització Mundial de la Salut (OMS) del seu descobriment.

El ministre de Salut, Matt Hancock, va anunciar dilluns passat que científics del país havien identificat una «nova variant» al sud d’Anglaterra que es pot estendre més ràpid.

La Gran Bretanya ha experimentat aquest mes un increment de casos i admissions als hospitals i està previst que el primer ministre, Boris Johnson, faci aquesta tarda una roda de premsa sobre la situació del virus.

Johnson sembla disposat a anunciar noves restriccions per viatjar a Londres i el sud-est d’Anglaterra durant les festes de Nadal.

Notícies relacionades

De moment, no hi ha evidències que la nova soca causi més morts o afecti l’eficàcia de les vacunes.

Divendres, el Govern va registrar 28.507 nous casos al Regne Unit i aquesta setmana els casos van augmentar el 40,9% amb relació a la setmana anterior.