Crim a Brisbane

La policia australiana tracta com un atac terrorista l’assassinat de dos avis

El detingut estava al radar de les autoritats per simpatitzar amb Estat Islàmic

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Policia australiana investiga com un possible «incident terrorista» l’assassinat d’una parella d’octogenaris, els cadàvers dels quals van ser descoberts en una vivenda de Brisbane, han informat aquest divendres les autoritats, segons reporta EFE.

El presumpte atacant, identificat com Rague Abdi, va ser abatut per la Policia en una carretera de Brisbane i estava al radar de les autoritats per la seva aparent simpatia per Estat Islàmic.

El jove de 22 anys va ser detingut el 2019 per presumptament intentar viatjar a Somàlia per unir-se a les milícies terroristes, tot i que després les autoritats van retirar els càrrecs per falta d’evidències i li van cancel·lar el passaport.

La subcomissionada de la Policia de Queensland, Tracy Linford, va dir a periodistes que els exàmens forenses vinculen el presumpte atacant amb l’assassinat de la parella d’avis per un «objecte» de les víctimes que estava en possessió d’Abdi.

D’altra banda, l’advocat del jove, Terry O’Gorman, va dir a la cadena ABC que el seu client «no era una mala persona» i va assenyalar que el seu representat va patir aquesta setmana problemes mentals.

Austràlia, un país multicultural que rep milers de refugiats, molts dels quals presenten problemes mentals o traumes, ha sigut anteriorment escenari d’almenys quatre accions violentes de «llops solitaris» des que el 2014 va elevar l’alerta terrorista.

Notícies relacionades

L’incident més greu va ocórrer el 2014 en ple cor financer de Sidney, amb la presa d’ostatges en una cafeteria, que es va saldar amb la mort de dos ostatges i el segrestador.

El 2018, un australià d’origen somali va estavellar el seu vehicle, carregat amb ampolles de gas, en una zona comercial de Melbourne, i després va atacar amb un ganivet els transeünts i en va ferir dos fins que la Policia el va abatre amb un tret i va morir a l’hospital.