Tribunals

Maxwell demana la llibertat sota fiança a canvi de 28,5 milions de dòlars

Està acusada d’ajudar Jeffrey Epstein en una trama d’abusos sexuals a menors

zentauroepp53964684 int maxwell200702155853

zentauroepp53964684 int maxwell200702155853 / LAURA CAVANAUGH

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

La britànica Ghislaine Maxwell, acusada a Nova York d’ajudar al magnat financer Jeffrey Epstein en una trama d’abús sexual a menors, ha sol·licitat la llibertat sota fiança a canvi de 28,5 milions de dòlars, segons revelen documents judicials.

«Maxwell vol quedar-se a Nova York i assistir als tribunals per netejar el seu nom i tornar amb la família», apunta el text presentat a les corts novaiorqueses.

L’amiga del mort Epstein, a qui es va denegar la llibertat sota fiança en una vista el juliol passat, proposa passar els mesos que queden abans de la celebració del judici acompanyada d’un guarda de seguretat privat en una residència de la ciutat de Nova York si aquesta vegada es decideix deixar-la sortir de la presó.

Els documents presentats davant la cort també revelen que Maxwell està casada amb un ciutadà nord-americà, informació que en altres ocasions no havia revelat, ja que després de la detenció d’Epstein el 2019 ha intentat defensar la seva cònjuge de l’assetjament, els danys econòmics o qualsevol altre perill, apunta el text.

Dels 28,5 milions de dòlars que ofereix com a fiança, 22,5 representen tots els béns de què disposen Maxwell i el seu marit, el nom del qual ha sigut eliminat del document públic, i 6 milions més procedeixen d’«amics pròxims i membres de la família» de l’acusada, que tampoc apareixen en el text.

«Ella no s’arriscarà a destruir la vides i el benestar financer de la gent que estima per viure com una fugitiva durant una pandèmia mundial», al·lega la petició de Maxwell, el judici de la qual està previst que comenci el 12 de juliol del 2021.

Sota la proposta de Maxwell, hauria de demanar permís al tribunal cada vegada que volgués abandonar la residència de Nova York.

La jutge Alison Nathan ja li va denegar la llibertat sota fiança al juliol amb el raonament que Maxwell disposa de massa mitjans econòmics i diverses nacionalitats, entre les quals hi ha la francesa, que no extradeix els seus ciutadans, per la qual cosa el risc de fuga és molt elevat.

Tot i que els advocats de l’acusada insisteixen que Maxwell no s’estava amagant de les autoritats nord-americanes en el moment de l’arrest, la britànica va ser detinguda el 2 de juliol en una mansió en una zona poc poblada de l’estat de New Hampshire i, segons la policia, va intentar fugir de casa quan va veure que arribaven les forces de seguretat.

Maxwell, de 58 anys, està acusada per la Fiscalia del Districte Sud de Nova York d’«ajudar» Epstein a «explotar i abusar sexualment de múltiples» nenes entre 1994 i 1997, a més de mentir a la justícia sobre els fets.

Notícies relacionades

En concret, s’enfronta a sis càrrecs, entre ells el transport de menors amb la intenció de participar en activitats sexuals criminals i perjuri, però ella ho nega.

La defensa de Maxwell, sòcia i exparella d’Epstein, ja va al·legar al juliol que se li hauria de concedir la llibertat sota fiança perquè viu als EUA des de 1991, té vincles amb el país i «no va tenir contacte amb Epstein durant més d’una dècada ni havia sigut mai imputada amb un crim [...] i sempre ha negat al·legacions de la suposada mala conducta».