Auge gihadista

Boko Haram reivindica el segrest de 300 estudiants a Nigèria

El líder del grup terrorista, Abubakar Shekau, argumenta en un vídeo que es pretén descoratjar l’educació occidental

FILE PHOTO  The leader of one of the Boko Haram group s factions  Abubakar Shekau  holds a weapon in an unknown location in Nigeria in this still image taken from an undated video obtained on January 15  2018  Boko Haram Handout Sahara Reporters via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY  MANDATORY CREDIT  File Photo

FILE PHOTO The leader of one of the Boko Haram group s factions Abubakar Shekau holds a weapon in an unknown location in Nigeria in this still image taken from an undated video obtained on January 15 2018 Boko Haram Handout Sahara Reporters via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY MANDATORY CREDIT File Photo / HANDOUT

2
Es llegeix en minuts

El grup terrorista Boko Haram ha reivindicat l’autoria del segrest de més de 300 estudiants d’un institut de secundària de la localitat de Kankara, a l’estat de Katsina, al nord de Nigèria, tot i que encara no ha anunciat les exigències que planteja per acceptar-ne l’alliberament.

Segons informa el portal de notícies nigerià HumAngle, que dirigeix Ahmed Salkida, expert en Boko Haram, el líder del grup terrorista, Abubakar Shekau, ha difós un vídeo aquest dimarts a la matinada en què reivindica el segrest dels estudiants de Katsina.

«El que ha succeït a Katsina s’ha fet per promoure l’islam i descoratjar les pràctiques no islàmiques de l’educació occidental, que no és el tipus d’educació permesa per Al·là i el seu sagrat profeta», ha assegurat el líder de Boko Haram.

«Tampoc s’està ensenyant el que Al·là i el seu sagrat profeta van demanar. En lloc d’això estan destruint l’islam. Pot ser subtil però Al·là, el déu del cel i la terra, coneix tot el que està amagat. Que Al·là promogui l’islam i que nosaltres puguem morir com a musulmans», ha remarcat Shekau, en el seu missatge, al qual ha tingut accés HumAngle. «Nosaltres estem darrere del que ha succeït a Katsina», ha afirmat, abans acomiadar-se en el vídeo reafirmant que és el líder de Boko Haram.

Un cop de pes

Amb la reivindicació del segrest dels més de 300 nois a l’institut de secundària de Kankara, Boko Haram s’atribueix l’autoria del que és la seva operació més gran al nord-oest de Nigèria, on havia limitat les accions a emboscades contra les forces de seguretat i segrestos a petita escala a canvi del pagament de rescats.

Notícies relacionades

Una font de Boko Haram ha confirmat a HumAngle que el grup terrorista encara no ha anunciat les seves exigències per alliberar els estudiants. El governador de l’estat de Katsina, Aminu Masari, va dir dilluns en una reunió amb el president de Nigèria, Muhamadu Buhari, que Boko Haram ja havia plantejat les seves exigències a les famílies dels nois segrestats. «L’única vegada que vam parlar amb els pares va ser per advertir-los que diguessin a les Forces Armades que renunciïn a intentar per la força un rescat dels nois», ha assegurat la font consultada pel diari digital.

Boko Haram va segrestar el 2014 276 nenes d’una escola de Chibok, a l’estat de Borno, 112 de les quals encara es mantenen en parador desconegut i 164 van ser alliberades.