Albània

Almenys deu ferits en les protestes per un assassinat en mans de la policia albana

La manifestació es va convocar per la mort d’un jove tirotejat per saltar-se el toc de queda

Almenys deu ferits en les protestes per un assassinat en mans de la policia albana
1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Almenys deu persones han resultat ferides, entre manifestants i la policia, aquest dimecres durant unes protestes a la capital d’Albània, Tirana, causades per la mort, el dia anterior, d’un jove de 25 anys en mans dels agents, que el van disparar diversos cops per haver-se saltat el toc de queda imposat com a part de les mesures contra el coronavirus, segons informa Europa Press.

Centenars de manifestants s’han reunit aquest dimecres al centre de Tirana malgrat el toc de queda. Alguns manifestants han llançat bengales i pedres a la policia i a edificis governamentals, intentant assaltar el del Ministeri de l’Interior i l’oficina del primer ministre, Edi Rama.

El balanç fins al moment és de dos ferits entre els manifestants i vuit entre els agents, uns dels quals ha hagut de ser ingressat per una ferida greu a l’ull, informa el diari albanès ‘Gazeta Shqip’.

Notícies relacionades

Les protestes han sorgit l’endemà de la mort del jove Klodian Rasha, mort en mans d’un agent que el va disparar. Les autoritats han argumentat que la víctima estava armada i que havia sigut abordat per haver-se saltat el toc de queda decretat per frenar el coronavirus, que acumula de moment gairebé 45.200 casos i uns 950 morts.

Els manifestants exigien justícia per a Rasha i la dimissió de l’actual ministre de l’Interior, Sander Lleshaj, que encara no s’ha pronunciat sobre aquesta situació perquè es troba als Estats Units negociant l’adquisició d’una de les vacunes contra la Covid-19.