RESTRICCIONS COVID

Dimiteix un eurodiputat hongarès ultra que va participar en una orgia il·legal

József Szájer, mà dreta a Europa del president Viktor Orbán, renuncia a l'activitat política

El polític va intentar escapar-se quan la policia va interrompre la festa il·legal i nega la possessió d'estupefaents

zentauroepp56053327 l eurodiputat del fidesz  sz jer j zsef   durant un ple a l 201201164049

zentauroepp56053327 l eurodiputat del fidesz sz jer j zsef durant un ple a l 201201164049 / Parlament Europeu

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

Una orgia il·legal ha aconseguit colar-se aquest dimarts en la discussió política a Brussel·les. Divendres passat, la policia belga va interrompre una festa sexual al centre de la capital en què participaven 25 homes, entre ells l’eurodiputat József Szájer, membre del partit ultraconservador hongarès Fidesz, i diversos diplomàtics, segons va informar aquest dimarts el diari ‘La Dernière Heure’.

«Vam interrompre un ‘gangbang’», va dir una font policial a aquest diari en relació amb la festa sexual de caràcter homosexual que va tenir lloc en un bar del centre de Brussel·les. A la festa hi havia estupefaents i, després de ser descoberts pels agents, l’eurodiputat va intentar escapar-se primer i després els va dir que tenia immunitat parlamentària. La fiscalia ha assenyalat que algunes d’aquestes drogues van ser trobades a la bossa de Szájer.

Després de destapar-se el cas, Szájer ha renunciat aquest dimarts al seu escó i ha anunciat la seva voluntat d’abandonar tota activitat política «després d’un llarg període de reflexió». En un comunicat, l’eurodiputat ha confirmat que sí que va participar en l’orgia il·legal tot i que ha assegurat que no posseïa les pastilles d’èxtasi trobades a la festa i que la policia només el va advertir de l’incompliment de les restriccions imposades a causa de la pandèmia de Covid-19. Per contenir els contagis, Bèlgica ha tancat bars i restaurants i ha imposat un toc de queda nocturn.

Estret aliat d’Orbán

El ja exmembre del Parlament Europeu implicat en aquest cas no és qualsevol. Szájer és un dirigent del partit ultraconservador hongarès Fidesz i estret aliat del president del país, Viktor Orbán. Entre 1994 i el 2002 va ser líder parlamentari del partit i el 2011 va participar en la redacció de la nova Constitució hongaresa, en la qual es discrimina els homosexuals a l’establir que «s’ha de protegir la institució del matrimoni com la unió entre un home i una dona».

Notícies relacionades

No és la primera vegada que aliats d’Orbán es veuen esquitxats per escàndols d’índole sexual. Aquest febrer l’ambaixador d’Hongria al Perú i exportaveu del Ministeri d’Exteriors, Gábor Kaleta, va ser detingut al veure’s implicat en una xarxa internacional de pornografia infantil. El novembre de l’any passat va ser Zsolt Borkai, expresident del Comitè Olímpic Hongarès i alcalde de la ciutat de Gyor durant 13 anys, qui va haver de dimitir al destapar-se la seva participació en una orgia amb prostitutes en un iot.

La polèmica arriba en plena crisi a la Unió Europea (UE) per la negativa d’Hongria i Polònia a donar llum verda als pressupostos comunitaris i al pla de recuperació europeu, un paquet dotat amb 1,8 bilions d’euros clau per revitalitzar les economies europees del dur cop de la pandèmia. Budapest i Varsòvia rebutgen l’acord per l’aprovació d’un mecanisme que condiciona els fons europeus al respecte de l’Estat de dret.