canvi als eua

Biden revela els noms de l'equip econòmic del seu pròxim Govern

El president electe confirma l'elecció de Janet Yellen com a secretària del Tresor

Dues dones afroamericanes més ocuparan alts càrrecs en l'Administració

zentauroepp56045398 files  in this file photo neera tanden  former president of 201130172859

zentauroepp56045398 files in this file photo neera tanden former president of 201130172859 / SAUL LOEB

1
Es llegeix en minuts
Afp

El president electe dels Estats Units, Joe Biden, ha revelat avui els noms del seu equip econòmic i ha confirmat l’elecció de Janet Yellen, expresidenta de la Reserva Federal (Fed, el banc central americà), per dirigir la secretaria del Tresor. «Janet Yellen serà la primera dona que dirigirà el Departament del Tresor en 231 anys», ha dit l’equip de transició de Biden en un comunicat.

La nominació de Yellen, de 74 anys, avançada la setmana passada pel diari ‘The Wall Street Journal’ i confirmada a l’AFP per una font financera, ha sigut anunciada juntament amb diversos noms que completaran l’equip econòmic de Biden quan assumeixi el càrrec el 20 de gener.

Entre aquests nomenaments hi ha Neera Tanden, presidenta del grup d’experts Center for American Progress, que s’encarregarà de l’Oficina del Pressupost de la Casa Blanca, i Adewale Adeyemo, un exassessor adjunt de Seguretat Nacional que ha sigut designat com a sotssecretari del Tresor, va informar l’equip de transició. 

Despesa massiva

Notícies relacionades

«A mesura que comencem a treballar per controlar el virus, aquest és l’equip que brindarà ajuda econòmica immediata al poble nord-americà durant aquesta crisi econòmica i ens ajudarà a reconstruir la nostra economia millor que mai», ha dit Biden en un comunicat.

Els Estats Units han patit una forta contracció del seu producte brut intern (PIB) i ha perdut desenes de milions de llocs de treball mentre lluita contra el brot de Covid-19 més gran del món. La despesa massiva d’estímul aprovada a principis d’any ha ajudat a mitigar part del cop, però és probable que Yellen hagi de superar l’impàs en el Congrés per a l’aprovació de més ajuda, que els analistes consideren necessària per evitar més danys econòmics.