30 nov 2020

Anar al contingut

FILTRACIÓ A TWITTER

Un periodista es cola en una videoconferència secreta de Defensa de la UE

La ministra holadensa va penjar al seu perfil part de la clau de la reunió virtual

Efe

Un periodista es cola en una videoconferència secreta de Defensa de la UE

Chistos Dogas European Council d

Una reunió virtual a porta tancada de ministres de Defensa de la Unió Europea celebrada aquest dijous es va veure breument pertorbada per la irrupció a la pantalla d’un periodista que va aprofitar una distracció de la titular dels Països Baixos.

«¿Qui és vostè? Està en el nostre sistema. General, ¿què suggereix que fem? General, té vostè raó: hem d’invertir en privacitat», va dir l’alt representant de la UE per a la Política Exterior, Josep Borrell, a l’adonar-se de la presència del periodista, la foto del qual en samarreta negra destacava entre l’abillament formal de la resta de participants. 

Després Borrell, amb humor, li va preguntar al reporter com estava i es va interessar sobre si era conscient d’on s’havia ficat des del seu ordinador. «¿Sap que està participant en una reunió secreta de Defensa?», li va preguntar.

El periodista del mitjà «RTL Niuws», Daniël Verlaan, es va identificar immediatament com a reporter i va respondre que sabia que s’havia infiltrat en la xerrada digital. «Ho sento. Soc un periodista dels Països Baixos. Sento haver pertorbat la seva reunió. Ja me’n vaig», va contestar Verlaan.

Ministra a Twitter

Borrell li va preguntar llavors si sabia que el que havia fet podia considerar-se «un delicte» i li va recomanar abandonar «abans que arribi la policia».

«Ho sé, ho sé. Per això estic content d’anar-me’n. Adeu», va contestar entre rialles el reporter, que havia accedit a la teleconferència gràcies a la ministra de Defensa dels Països Baixos, Ank Bijleveld, que havia penjat per error a Twitter una fotografia amb part del codi d’accés a la videoreunió i el periodista va aconseguir esbrinar les xifres que faltaven.

La interrupció de la reunió ministerial, dedicada a reforçar la defensa comuna de la UE i en la qual per part espanyola participava la ministra del ram, Margarita Robles, va durar una mica menys de 2 minuts.