RESSACA ELECTORAL ALS EUA

Trump aclareix que no reconeix la victòria de Biden en unes «eleccions manipulades»

En un primer tuit, el mandatari ha afirmat la victòria del seu contrincant i més tard l'ha negada

zentauroepp55838618 us president donald trump leaves after placing a wreath at t201111210414

zentauroepp55838618 us president donald trump leaves after placing a wreath at t201111210414 / BRENDAN SMIALOWSKI

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

A mesura que van passant els dies sembla que Donald Trump va assumint la situació que deixen els resultats de les eleccions dels EUA: que Joe Biden ha guanyat els comicis amb 306 vots electorals. Aquest diumenge, per primera vegada, Trump ha admès que Biden ha guanyat, però, ha afegit, és una victòria en unes «eleccions manipulades». Més tard ha dit que no admet res, «tenim un llarg camí per endavant»:

«Ha guanyat perquè les eleccions estaven manipulades», ha escrit en un missatge en el seu compte de Twitter. «No es van permetre observadors, els vots van ser comptats per una empresa propietat de radicals d’esquerres, Dominion, amb una mala reputació i equips que ni tan sols van servir per a Texas (on vaig guanyar per molt)», escriu abans d’al·ludir als mitjans a què retreu les seves «falsedats» i el seu «silenci».

En un altre tuit posterior, el magnat insisteix a acusar els demòcrates de robar-li vots: «Tots els ‘errors’ mecànics ocorreguts en la nit electoral eren, en realitat, ells [demòcrates] als que van agafar mentre intentaven robar vots. Van tenir èxit i no els van agafar. El vot per correu és un acudit dolent», ha afegit.

Notícies relacionades

Divendres, en una compareixença a la Casa Blanca, un dubitatiu Trump ja va deixar entreveure que no dirigirà la pròxima Administració nord-americana.

Twitter ha inclòs un missatge qüestionant la veracitat de les seves paraules ja que, per exemple, el president insisteix a parlar de frau electoral quan no hi ha proves, quan les seves demandes han sigut rebutjades per diversos tribunals i quan organismes supervisors han qualificat aquestes eleccions com les més segures de la història.