DESPRÉS DE LES ELECCIONS PRESIDENCIALS

Trump agreuja la seva guerra amb la Fox a Twitter

El magnat nord-americà ha retuitejat una desena de missatges d'usuaris que critiquen la cadena de televisió

zentauroepp55788573 filed   04 december 2019  england  watford  us president don201107182536

zentauroepp55788573 filed 04 december 2019 england watford us president don201107182536 / DPA via Europa Press

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, està profundament enfadat amb la seva cadena de televisió amiga, la conservadora Fox News, des que durant la cobertura electoral van tenir un parell de topades i aquest dilluns tallés una roda de premsa de la secretària de premsa de la Casa Blanca, Kayleigh McEnany, en què va repetir la negativa del president a acceptar la derrota en les eleccions i va redoblar les acusacions de frau electoral, de les quals no hi ha proves. 

Més d’una setmana després de l’elecció presidencial, el magnat nord-americà continua enfadat amb el mitjà de comunicació. Aquesta vegada, el president en funcions s’ha dedicat a retuitejar missatges d’usuaris a Twitter en què es criticava la cadena televisiva. En la majoria de missatges, els internautes parlen de passar-se a la informació oferta per cadenes com Newsmax o OANN davant la suposada falta de veracitat o la manipulació de la Fox.

Mitjans nord-americans van informar la setmana passada que Trump va arribar a trucar al magnat de la comunicació Rubert Murdoch per demanar-li una rectificació després que la cadena informés de la victòria del seu contrincant Joe Biden a l’estat d’Arizona. Després, des de la Casa Blanca, va demanar als periodistes de la cadena que no donin a conèixer Biden com a president electe. 

Caiguda en borsa

Les accions del grup de televisió Fox queien aquest dijous gairebé un 6 % després de conèixer-se que el president sortint dels Estats Units, Donald Trump, vol crear el seu propi canal per internet una vegada que deixi la Casa Blanca.

Al voltant de les 13.00 hora local (18.00 GMT), els títols de Fox retrocedien en el Nasdaq de Nova York, en reacció a una informació del mitjà digital Axios que assegura que Trump es prepara per posar en marxa la seva televisió per competir directament amb la que fins ara havia sigut la seva cadena favorita. «Planeja destrossar Fox. D’això no n’hi ha dubte», ha dit a Axios una font pròxima al mandatari, que ha demanat l’anonimat.

El seu propi canal

Notícies relacionades

La voluntat de Trump de crear el seu propi canal de televisió s’ha dit des de la seva campanya presidencial del 2016, però, segons Axios, el mandatari sortint no està pensant com llavors en un projecte que s’emeti per cable com Fox News, una cosa que seria cara i complicada.

El que vol el mandatari és crear un canal digital, que s’emeti per Internet i cobri una taxa mensual als seus subscriptors, per competir amb el servei en ‘streaming’ Fox Nation, que costa 5,99 dòlars al mes.