Recompte electoral

Trump guanya a Alaska

Els vots de tres compromissaris del Col·legi Electoral no poden canviar la victòria del demòcrata Biden

zentauroepp55787963 files  in this file photo taken on february 28  2018  us pre201107183412

zentauroepp55787963 files in this file photo taken on february 28 2018 us pre201107183412 / MANDEL NGAN

1
Es llegeix en minuts
Reuters

El president sortint dels EUA, Donald Trump, s’ha proclamat vencedor a Alaska. Malgrat comptar amb tres vots més dels compromissaris del Col·legi Electoral, el republicà no pot canviar el sentit dels resultats de les eleccions del 3 de novembre, en què el demòcrata Joe Biden ha resultat vencedor.

Quatre dies després que es consolidés la victòria de Joe Biden, Trump encara no ha felicitat el seu adversari i es manté immers en la batalla legal per intentar revisar els resultats, que, des del seu punt de vista, han sigut alterats.

Notícies relacionades

El president electe, Joe Biden, va opinar dimarts que la insistència de Donald Trump a proclamar-se guanyador és, «francament, una vergonya». «Crec que no ajudarà el seu llegat», va afegir.

Eren les paraules més contundents de Biden en una compareixença per defensar la reforma sanitària de Barack Obama després de la qual va acabar oferint la seva primera roda de premsa des que va ser declarat guanyador dissabte. I Biden es mostrava una vegada més determinat a seguir amb el procés malgrat l’oposició a acceptar-lo del president.