POLÈMIC DISCURS

Eleccions EUA: Les principals cadenes de TV tallen el discurs de Trump per evitar la desinformació

Les teles van acompanyar el cessament de l'emissió amb atacs al candidat republicà després del seu discurs a la Casa Blanca

zentauroepp55771086 u s  president donald trump pauses while speaking to reporte201106040720

zentauroepp55771086 u s president donald trump pauses while speaking to reporte201106040720 / CARLOS BARRIA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Diverses cadenes de televisió nord-americanes van interrompre durant la matinada d’aquest divendres la transmissió de l’últim discurs del president Donald Trump per considerar que el seu contingut propiciava la desinformació.

Mentre continua l’escrutini dels comicis de dimarts, Trump deia des de la Casa Blanca que guanyaria «fàcilment» si es comptessin «els vots legals», però que si s’incloïen els «vots il·legals», els demòcrates podrien «intentar robar-nos les eleccions».

Sense recolzaments: ni la Fox

En aquell moment i molt ràpidament, el canal MSNBC va cessar la seva transmissió en viu. «Bé, aquí estem novament en la posició inusual (d’haver de) no només interrompre el president dels Estats Units, sinó també corregir el president dels Estats Units», va etzibar el presentador, Brian Williams. NBC News i ABC News també van interrompre la transmissió que finalment va acabar no sent una roda de premsa, ja que el president va abandonar l’escriptori sense contestar preguntes dels periodistes.

La CNN va emetre totalment la declaració en viu, però el seu presentador Jake Tapper va criticar el mandatari. «¡Quina nit més trista per als Estats Units d’Amèrica veure el seu president [...] acusar falsament la gent d’intentar robar-se les eleccions!», va assenyalar Tapper. Una de les cadenes que més ha recolzat Trump, la Fox, també ha desmentit les paraules del president.

Notícies relacionades

Pràcticament cap mitjà periodístic majoritari ha corroborat les acusacions de frau electoral abocades per la campanya de Trump. «Trump ha dit sense proves que l’elecció ha sigut corrupta i fraudulenta», publicava Nicole Carroll, l’editora d’‘USA Today’, un dels diaris generalistes més llegits dels Estats Units. ‘The Washington Post’, ‘The New York Times’ i ‘Los Angeles Times’ també van desmentir el president.

Així mateix, la justícia a Geòrgia i Michigan també ha desestimat les primeres demandes interposades per Trump, que mediàticament depèn d’un recolzament de Fox News, que va caient, i dels mitjans «alternatius» sorgits a les xarxes socials