PROJECCIÓ DE DIVERSOS MITJANS

Biden arrabassa a Trump l'estat clau d'Arizona, segons projeccions de diversos mitjans

El candidat demòcrata suma els 11 vots electorals d'un estat que va votar el republicà el 2016

biden-arrebata-arizona / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Arizona i els seus 11 vots electorals se’n van per a Joe Bidensegons les projeccions de diversos mitjans nord-americans. El candidat demòcrata a la presidència dels EUA ha arrabassat a Donald Trump un dels estats clau d’aquestes eleccions i que va votar republicà en els comicis del 2016.

Amb aquest resultat projectat per, entre d’altres, la cadena Fox News, l’agència AP, l’emissora NPR i el portal Politico, Biden suma 11 delegats més i se situa amb 236 compromissaris al col·legi electoral, davant els 213 que ha sumat Trump en el seu objectiu comú d’arribar als 270 que donen la clau de la Casa Blanca.

Notícies relacionades

No ha caigut gaire bé entre l’equip de campanya republicà que la Fox, una cadena pròxima a ells, hagi sigut dels primers a donar per descomptat que Biden havia guanyat a Arizona.

El recompte, no obstant, està molt ajustat. I, tot i que Trump ja s’ha atribuït falsament la victòria, el resultat dependrà del recompte del vot per correu en altres estats clau com Pennsilvània, Michigan i Wisconsin.