referèndums en les eleccions 2020

Diversos estats dels EUA aproven l'ús recreatiu de la marihuana i Oregon despenalitza les drogues dures

Els ciutadans d'Oregon podran tenir menys d'un gram d'heroïna, dos grams de cocaïna o metaamfetamina i han donat llum verda a l'ús medicinal dels bolets al·lucinògens

zentauroepp52029619 abel200130194840

zentauroepp52029619 abel200130194840

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

Els votants als estats d’Arizona, Nova Jersey, Montana i Dakota del Sud han recolzat la legalització de l’ús recreatiu de la marihuana en consultes celebrades dimarts coincidint amb les eleccions presidencials i al Congrés, segons informen els mitjans.

Amb aquesta decisió, els quatre estats se sumen als altres 11, juntament amb la capital, Washington, en què ja estava permès l’ús recreatiu de la marihuana. En el cas de Dakota del Sud, a més, els votants han decidit d’una sola vegada aprovar també l’ús medicinal d’aquesta substància.

D’altra banda, a Mississipí els votants han aprovat una iniciativa amb vista a crear un programa per a l’ús medicinal de la marihuana en determinats pacients, i han descartat la versió que apostava pel seu ús només en cas de malalts terminals. En el cas de Washingon D.C., els electors han donat llum verda a la despenalització de l’ús, distribució i comerç d’una sèrie de plantes i fongs al·lucinògens.

Notícies relacionades

Mentrestant, Oregon s’ha convertit en el primer estat a despenalitzar drogues dures com l’heroïna, la cocaïna i la metaamfetamina però només en petites quantitats. Així es podrà tenir menys d’un gram d’heroïna, dos grams de cocaïna o metaamfetamina. Igualment, els votants han aprovat l’ús medicinal dels bolets al·lucinògens.