emergència a california

Un incendi a prop de Los Angeles obliga a evacuar 60.000 persones

les condicions meteorològiques, amb forts vents, han ajudat a estendre el foc que avança ràpidament

Un incendi a prop de Los Angeles obliga a evacuar 60.000 persones

MIKE BLAKE

1
Es llegeix en minuts
Efe

Un incendi de ràpid avenç s’ha entès aquest dilluns a primera hora a prop de Los Angeles (Califòrnia, EUA), i ha obligat a evacuar unes 60.000 persones després de cremar més de 800 hectàrees en poques hores.  El foc, batejat per les autoritats com «Silverado», va començar a avançar sobre les 6.45 hora local (13.45 GMT) al comtat d’Orange, a uns 50 quilòmetres de Los Angeles, va informar el cos de bombers d’aquest comtat en el seu compte de Twitter.  Fins al moment, es desconeix l’origen del foc. 

Les persones evacuades són habitants de la localitat d’Irvine, que té una població de més de 28.000 persones. Les autoritats han habilitat centres de refugi a les universitats locals. L’avenç de les flames ha arribat també a una autopista, que ha sigut immediatament tancada per les autoritats. El foc ha provocat també el tall de subministrament elèctric d’unes 120.000 llars, d’acord amb el diari ‘Los Angeles Times’. 

Notícies relacionades

Forts vents

Les condicions meteorològiques han ajudat a l’extensió de l’incendi, amb vents forts. El Servei Meteorològic Nacional va emetre una advertència de bandera vermella diumenge passat. Els vents forts continuaran a la zona i afectaran també la zona de Malibú, els turons de Hollywood i l’illa Catalina, situada davant Los Angeles.