Pandèmia global

El Machu Picchu per a tu sol

El japonès Jesse Takayama va tenir el privilegi d'entrar en solitari a la ciutadella inca, tancada fa set mesos per la Covid

jesse katayama car 1200

jesse katayama car 1200

1
Es llegeix en minuts
El Periódico / Agencias

Mai hauria pensat trobar-se sol davant la majestuositat de les mundialment admirades ruïnes inques. El turista japonès Jesse Takayama havia comprat la seva entrada per visitar el Machu Picchu al març, però just un dia abans, es va decretar l’estat d’alarma al Perú. Les autoritats peruanes, de manera excepcional, li van permetre diumenge entrar en el conjunt monumental després d’estar set mesos tancat.

Conegut al Perú com «l’últim turista del Machu Picchu», Takayama es va mantenir des de mitjans de març a la ciutat d’Aguas Calientes esperant per poder complir el seu somni. Després d’haver fet una petició especial, va aconseguir un permís excepcional per accedir a les ruïnes, acompanyat pel director del parc. El japonès de 26 anys va declarar al diari La República: «Jo volia conèixer el Machu Picchu, però un dia abans que ho fes, el santuari va tancar per la pandèmia. Em vaig quedar amb l’única finalitat de conèixer aquesta meravella, i no volia anar-me’n sense fer-ho abans».

El Machu Picchu haurà de reobrir al novembre

Després d’un primer intent al juliol, que va ser rebutjat perquè els contagis de coronavirus van continuar a l’alça a la regió de Cusco (sud-est), la ciutadella té previst obrir al novembre.

Segons els nous protocols, només podran entrar-hi 675 turistes al dia, és a dir el 30% del total autoritzat en temporada normal. Hauran d’entrar en grups de vuit visitants amb un guia i hauran de mantenir una distància d’1,5 a 2 metres entre cada persona.

Notícies relacionades

Abans de la pandèmia, visitaven la ciutadella entre 2.000 i 3.000 persones al dia, i en temporada alta, fins a 5.000. Al març, l’últim dia de visita, hi van entrar 2.500 persones.

El Perú acumula 849.371 casos de Covid-19 i és el país amb la taxa de mortalitat més elevada del món en proporció amb la seva població, amb 101 morts per cada 100.000 habitants.

Temes:

Perú Turisme