LLUITA CONTRA LES 'FAKE NEWS'

Twitter penalitza Trump per comparar la Covid amb la grip

El president nord-americà ha publicat un missatge en el qual assegura que les dues malalties són equivalents i la xarxa social li ha posat una etiqueta d'advertència en el missatge

BETHESDA (ESTADOS UNIDOS) 03/10/2020.- El presidente de los Estados Unidos, Donald J. Trump, trabaja en la suite presidencial del hospital militar Walter Reed de Bethesda (Estados Unidos) este sábado. El presidente estadounidense, Donald Trump, aseguró en un vídeo grabado desde el hospital militar en el que está ingresado tras ser diagnosticado con COVID-19 que se encuentra mucho mejor y está trabajando para volver del todo, aunque la verdadera prueba será en los próximos días. EFE/Official White House Photo/Joyce N. Boghosian FOTO CEDIDA SOLO USO EDITORIAL PROHIBIDA SU VENTA PROHIBIDO SU ARCHIVO

BETHESDA (ESTADOS UNIDOS) 03/10/2020.- El presidente de los Estados Unidos, Donald J. Trump, trabaja en la suite presidencial del hospital militar Walter Reed de Bethesda (Estados Unidos) este sábado. El presidente estadounidense, Donald Trump, aseguró en un vídeo grabado desde el hospital militar en el que está ingresado tras ser diagnosticado con COVID-19 que se encuentra mucho mejor y está trabajando para volver del todo, aunque la verdadera prueba será en los próximos días. EFE/Official White House Photo/Joyce N. Boghosian FOTO CEDIDA SOLO USO EDITORIAL PROHIBIDA SU VENTA PROHIBIDO SU ARCHIVO / Joyce N. Boghosian (EFE)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels Estats Units, Donald Trump, ha compartit aquest dimarts un missatge en el seu perfil de Twitter en el qual comparava la Covid amb una grip comuna i la xarxa social l’ha penalitzat amb una etiqueta d’advertència en la qual avisa els potencials lectors que el missatge pot contenir informació falsa. 

«¡La temporada de la grip està a punt d’arribar! Molta gent mor cada any, de vegades més de 100.000, malgrat que existeix la vacuna. ¿Tancarem el nostre país? No, hem après a viure amb això, com estem aprenent a viure amb la Covid i en moltes persones és bastant menys letal», ha escrit el president en el seu perfil oficial de la xarxa social. 

En el missatge, Trump ha assenyalat que els Estats Units no es confinaran per la temporada de grip i ha assegurat que s’ha d’aprendre a conviure amb el coronavirus igual que s’ha fet amb la grip. 

Tornada a la Casa Blanca

Notícies relacionades

Trump va tornar dilluns a la residència presidencial i el seu primer gest davant els seus seguidors va ser saludar-los traient-se la mascareta, malgrat que el mandatari encara pot contagiar altres persones del seu entorn perquè encara no ha superat la malaltia. El seu primer missatge als nord-americans després de tornar de l’hospital va ser exhortar-los a no tenir por del coronavirus. «No deixin que els domini. No li tinguin por. El guanyaran. Tenim els millors equips mèdics. Tenim els millors medicaments, tots desenvolupats recentment», va argumentar aquest dilluns.

La pandèmia del coronavirus ha acabat amb la vida de més de 200.000 persones als Estats Units i deixa fins ara més de set milions de contagis. Al llarg de la pandèmia, Trump ha infravalorat en diverses ocasions el risc que representa el coronavirus i en el primer debat davant el candidat presidencial del Partit Demòcrata, l’exvicepresident Joe Biden, li va retreure que portés sempre la mascareta, argumentant que ell només la porta quan considera que és necessari.