PLANTADA DE LA UE

Brussel·les anuncia accions legals contra el Regne Unit per la seva llei de mercat interior

La Comissió Europea obre el procediment d'infracció i dona un mes a Londres per respondre

La presidenta, Ursula von der Leyen, insisteix que la legislació britànica viola el protocol d'Irlanda

brexit / periodico

1
Es llegeix en minuts
Silvia Martinez
Silvia Martinez

Periodista

ver +

La Comissió Europea no ha esperat per anunciar l’inici d’accions legals contra el Regne Unit per l’incompliment britànic de les obligacions de l’acord de retirada. A penes unes hores després que acabés el termini donat a Londres –aquest 30 de setembre– la presidenta Ursula von der Leyen ha anunciat l’obertura formal d’un procediment d’infracció després de constatar que el Govern britànic no ha eliminat els elements problemàtics de la nova llei de mercat intern que vulnera el protocol sobre Irlanda i Irlanda del nord inclòs en l’acord de divorci.

Notícies relacionades

«Convidem els nostres amics britànics a eliminar les parts problemàtiques de l’esborrany de llei de mercat interior per a finals de setembre. Aquest esborrany vulnera les obligacions de bona fe recollides en l’acord de retirada. És més, si s’adopta tal com està serà en plena contradicció amb el protocol», ha indicat en una breu declaració Von der Leyen poc després de la seva trobada aquest dijous amb el primer ministre irlandès.

La presidenta ha explicat que l’ultimàtum donat a Londres va expirar ahir a la nit sense que les disposicions problemàtiques hagin sigut eliminades, per la qual cosa «aquest matí la Comissió ha decidit enviar una carta d’emplaçament al Govern de Boris Johnson». Es tracta del primer pas en el procediment d’infracció contra el Regne Unit que ara té un termini d’un mes per respondre a Brussel·les.