Conflictes armats

Hezbol·là organitza una visita en un magatzem per desmentir que hi guarda armes

El partit xiïta libanès va convidar la premsa per fer un recorregut al local on el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, va assegurar que hi havia un celler de míssils amb el risc d'una altra devastadora explosió

libano-almacen

libano-almacen

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El partit xiïta libanès Hezbol·là va organitzar una visita per a periodistes a un magatzem de metalls ubicat al sud de Beirut, després que el primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, assegurés que aquestes instal·lacions pertanyen al grup i són utilitzades per guardar míssils i armes.

Aquesta visita va ser organitzada en resposta a la intervenció de Netanyahu a l’Assemblea General de les Nacions Unides, on va mostrar plans i fotografies del barri de Janah, al sud de Beirut, on va assegurar que es troba un suposat arsenal d’armes del grup libanès Hezbol·là.

Convoquen la premsa

El secretari general del grup xiïta, Hassan Nasral·là, no va desaprofitar la seva ocasió en un discurs televisat per respondre al líder israelià i va invitar la premsa perquè comprovés per si mateixa que és lliure d’armes.

«La meva oficina de mitjans invitarà tots els periodistes perquè s’acostin al lloc que suposadament és un magatzem d’armes propietat de Hezbol·là, perquè vegin per si mateixos que no hi ha aquestes coses», va dir Nasral·là durant la seva intervenció.

Dit i fet, els periodistes van rebre immediatament la invitació de Hezbol·là i, una hora després, més d’una trentena de periodistes es van congregar davant la porta del misteriós magatzem que segons Netanyahu podria ser l’epicentre d’una altra devastadora explosió com la del passat 4 d’agost al port de Beirut, que va deixar gairebé 200 morts.

Celler de metalls

En comptes de míssils i armes, el magatzem estava atapeït de làmines i barres de metall apilades unes a sobre de les altres, màquines talladores, serres radials i una gran quantitat de tancs de gas industrials col·locats un al costat de l’altre.

«Poden visitar-lo qualsevol dia a qualsevol hora i comprovar per vostès mateixos que és només un lloc per tallar metalls en funcionament», va dir a Efe l’amo del local, Mohamed Rammal, un jove propietari que va assegurar que el seu negoci privat opera des de fa cinc anys i no té cap relació amb Hezbol·là.

Recolzament de la població

Notícies relacionades

Per la seva banda, el responsable de premsa de Hezbol·là, Mohamed Afif, encarregat de guiar la multitud de periodistes que van gravar cada racó del magatzem amb les seves càmeres professionals i telèfons mòbils, desmentia les paraules del primer ministre israelià mentre es passejava pel local.

Però, quan la visita ja es donava per conclosa, un grup de veïns del barri majoritàriament xiïta van entrar al local corejant eslògans favorables a Hezbol·là. «Fabriquem els míssils a les nostres cases, no als magatzems», va dir un d’ells en to sarcàstic.