malgrat la pandèmia

El president de la República Txeca crida a votar malgrat la pandèmia: «¡Moveu el cul!»

Per impedir que aquells polítics que «ningú voldria al poder» ocupin els càrrecs més importants, assevera Milos Zeman

zentauroepp41807950 milos zeman200928123833

zentauroepp41807950 milos zeman200928123833 / STRINGER

1
Es llegeix en minuts

El president txec, Milos Zeman, ha instat aquest dilluns la població a acudir a les urnes en el marc de les eleccions locals previstes per al pròxim 2 d’octubre malgrat la pandèmia de coronavirus.

En una entrevista amb la cadena de televisió Frekvence 1, el mandatari ha cridat a «moure el cul» per impedir que aquells polítics que «ningú voldria al poder» ocupin els càrrecs més importants.

Així, ha demanat que es respectin «les opinions dels experts» sobre les formes de contagi i les mesures de prevenció del virus i ha posat èmfasi en la importància de «no deixar-se seduir per les opinions dels aficionats que no han estudiat res ni han portat res a la pràctica».

Tal com ha indicat el diari ‘Pravo’, el mandatari ha anunciat que premiarà el ministre de Sanitat, Roman Primula, per la seva gran gestió de la pandèmia. «És recompensat per fer front a la primera onada, crec que se’l mereix», ha dit abans d’agrair als professionals la tasca exercida.

Notícies relacionades

Les eleccions locals tindran lloc al llarg de divendres i dissabte, data en la qual també se celebraran els comicis per ocupar diversos escons que han quedat lliures al Senat.

Els casos de coronavirus han augmentat recentment al país europeu, que ha constatat 1.305 contagis l’últim dia, l’augment més gran registrat un diumenge des que va començar la pandèmia. La xifra total de morts ha superat ja els 600, amb 64.597 casos.