infectat al novembre

La Xina troba el pacient u del coronavirus

Es tractaria d'un home de 55 anys natural de la província de Hubei

china-coronavirus

china-coronavirus

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Tot i que ahir la Xina va experimentar una lleu pujada dels contagis de coronavirus a causa dels casos «importats», el gegant asiàtic va superant gradualment la crisi sanitària més important de la seva història i, segons les autoritats, el pic de transmissions ja s’ha acabat. Segons les últimes dades oficials, els morts a la Xina sumen en total 3.189, mentre que el nombre d’infectats detectats fins ara arriba a les 80.824 persones, amb 65.541 pacients donats d’alta des que va començar l’epidèmia.

Ara, a més, sembla que les autoritats sanitàries del país creuen haver donat amb el pacient u, el primer contagiat amb el Covid-19. Segons una investigació del diari hongkonguès ‘South China Morning Post’ basada en dades governamentals, es tractaria d’un home de 55 anys natural de la província de Hubei (la capital de la qual és Wuhan), el contagi del qual es remuntaria al 17 de novembre.

Nou víctimes

Juntament amb ell van ser nou les víctimes detectades: quatre homes i cinc dones. Segons el diari, es creu que tots tenien com a punt en comú l’assistència a un mercat d’animals exòtics, tot i que no es descarta que hi hagi «fins i tot casos detectats abans».

Notícies relacionades

Segons informa el ‘South China Morning Post’, els sanitaris haurien identificat almenys 266 persones que es van encomanar el 2019. A començaments del 2020, ja en sumaven 381, tot i que la Comissió de Salut Municipal de Wuhan no va informar del primer cas fins al 5 de gener.

Trobar el primer pacient de coronavirus és molt important perquè els científics puguin dibuixar el patró de la transmissió del Covid-19 i es pugui establir l’esquema de com es va propagar la pandèmia.

Temes:

Xina Coronavirus