PARES I TIETS DETINGUTS

Una jove musulmana, rapada per la seva família per enamorar-se d'un cristià a França

La policia deté els pares i els dos tiets de l'adolescent, de 17 anys, a la qual presumptament van rapar el cabell i van colpejar

zentauroepp54578246 200821152401

zentauroepp54578246 200821152401

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Familiars d’una adolescent musulmana de 17 anys, originària de Bòsnia, li van rapar el cap i la van colpejar per mantenir una relació amb un cristià d’origen serbi a França, segons han indicat aquest divendres fonts judicials.

La policia ha detingut provisionalment els quatre adults, els pares i el tiet i la tieta de l’adolescent. Van ser presentats davant la fiscalia dijous i després davant un jutge encarregat de decretar la seva llibertat o detenció.

Els quatre familiars, que tenen prohibit contactar amb la noia, seran jutjats per «violència contra una menor en presència de menors i en reunió», ha indicat a Afp la vicefiscal Margaret Parietti, que confirma una informació d’un diari regional.

L’adolescent, arribada de Bòsnia fa més de dos anys amb la seva família, mantenia des de feia diversos mesos una relació amb un jove d’origen serbi que vivia al mateix edifici, a Besançon.

«Les dues famílies es coneixien i [la seva relació] no suposava cap problema, però quan els joves van començar a parlar de matrimoni, els pares de l’adolescent li van dir: “Som musulmans, no et casaràs amb un cristià”», ha relatat Parietti a Afp.

Fugida de quatre dies

Des d’aleshores l’adolescent no podia telefonar al seu nòvio o contactar-hi. Després, tots dos van decidir fugir durant quatre dies, tot i que mantenien contacte amb els seus pares. Al tornar, dilluns, la parella va anar a casa de la noia amb la família del noi.

Notícies relacionades

«La primera bufetada li va donar la mare, després hi va haver un esclat de violència. Va ser portada a una habitació, maltractada. El seu tiet, el germà del seu pare, la va rapar, mentre la colpejava», ha detallat la magistrada, que ha assenyalat que abans d’això la noia tenia «60 centímetres de cabell».

Els pares, a més, estan processats per haver colpejat la noia des de la seva arribada a França.