decisió incomprensible

El ministre de Sanitat de Madagascar, cessat després d'alertar d'un repunt de coronavirus

El president del país, Andry Rajoelina, promociona plantes medicinals per combatre la malaltia

03/05/2020 Coronavirus.- Despedido el ministro de Sanidad de Madagascar tras alertar de un repunte de coronavirus.

03/05/2020 Coronavirus.- Despedido el ministro de Sanidad de Madagascar tras alertar de un repunte de coronavirus. / GOBIERNO DE MADAGASCAR (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El ministre de Sanitat de Madagascar, Ahmed Ahmed, ha sigut cessat aquest dijous després d’alertar d’un repunt de casos de coronavirus al país africà i després de diversos desacords amb el president del país, Andry Rajoelina, que promociona plantes medicinals d’eficàcia no demostrada per combatre la malaltia.

El 20 de juliol, Ahmed va enviar una carta als socis tècnics i financers en la qual va demanar ajuda a la comunitat internacional amb equips de protecció addicionals i respiratoris, segons informacions de Ràdio França Internacional recollides per Europa Press.

President enfurismat

El ministre, que va argumentar la seva preocupació en el repunt del «brot epidèmic» i «la multiplicació de formes greus de la malaltia», va acabar fent enfadar el president Rajoelina. Després de la publicació de la carta a les xarxes socials, la portaveu del Govern, Lalatiana Andriatongarivo, va condemnar immediatament la iniciativa, que va qualificar d’«iniciativa personal» del ministre Ahmed.

Això va ocórrer al mateix temps que el president Rajoelina promocionava una espècie de poció a partir d’una planta, l’artemisa, distribuïda sota la marca Covid-Organics, de resultat incert.

Més de 14.000 casos i 173 morts

Notícies relacionades

El substitut d’Ahmed serà l’exdirector general de l’Hospital Manara Penitra, Jean-Louis Rakotovao, segons ha confirmat el secretari general de Presidència, Valéry Ramonjavelo.

El país ha confirmat més de 14.000 casos de coronavirus i un total de 173 morts per l’epidèmia, que està sota control, segons les autoritats del país