INVESTIGACIÓ

Bannon, el polèmic exassessor de Trump, arrestat per frau en la construcció del mur amb Mèxic

Tres implicats més han sigut detinguts també en l'operació impulsada per la Fiscalia de Nova York

zentauroepp41541633 file  january 9  former white house advisor  steve bannon  i190520214634

zentauroepp41541633 file january 9 former white house advisor steve bannon i190520214634 / Joe Raedle

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Steve Bannon, el polèmic exassessor de Donald Trump, ha sigut detingut aquest dijous acusat de defraudar centenars de milers de dòlars de donacions a una campanya per construir el mur fronterer entre els Estats Units i Mèxic, una de les grans promeses de la campanya de Trump el 2016.

En l’operatiu també han sigut arrestades tres persones més per la seva participació en el suposat frau. La Fiscalia Federal de Manhattan, del districte sud de Nova York, acusa Bannon, Brian Kolfage, Andrew Badolato i Timothy Shea d’haver-se apropiat de part dels 25 milions de dòlars recaptats. Segons el Ministeri fiscal, tots quatre «van orquestrar un esquema per defraudar centenars de milers de dòlars de donants» de la campanya ‘online’ de finançament col·lectiu We Build the Wall (‘Nosaltres construïm el mur’). Aleshores Kolfage «va assegurar reiteradament que no tocarien ni un centau per als seus salaris», i el mateix Bannon va arribar a dir públicament que eren «una organització voluntària».

Notícies relacionades

Segons els investigadors, els acusats van crear factures i comptes falsos per «blanquejar donacions» i «tapar els seus crims» i van utilitzar els diners per a despeses personals i finalitats que no tenien res a veure amb el promès en la campanya de recaptació.

Bannon està considerat un dels grans artífexs de l’arribada de Trump a la Casa Blanca i és l’ideòleg de referència de l’extrema dreta europea, des de la Lliga de Matteo Salvini fins a Vox a Espanya i el  Reagrupament Nacional de Marine Le Pen.