Disputes polítiques

Trump arremet contra Kamala Harris: «És la més dolenta, la més horrible»

La reacció del president dels EUA contrasta amb l'entusiasme mostrat per cantants nord-americans i el Hollywood progressista

trump-casa-blanca-rostro

trump-casa-blanca-rostro

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president dels EUA, Donald Trump, va titllar de «desagradable» la senadora afroamericana Kamala Harris,  elegida pel precandidat demòcrata com la seva parella electoral per aspirar a la vicepresidència del país en els comicis del 3 de novembre.

«M’ha sorprès una mica que l’elegís», va respondre Trump als periodistes a la Casa Blanca durant la seva conferència diària sobre el coronavirus. «És la més dolenta, la més horrible, la més irrespectuosa de tots al Senat», va afegir.

Però ja abans a Twitter, Trump havia reaccionat al penjar en el seu compte un vídeo de la seva campanya electoral en què qualifica Kamala de «falsa» i Biden de «lent», i indica que junts són perfectes, però «incorrectes per als Estats Units».

La peça, de 30 segons, situa la senadora com a membre del sector de l’esquerra radical del Partit Demòcrata per haver recolzat el pla d’una assegurança mèdica universal de l’exaspirant a la nominació demòcrata Bernie Sanders. A l’anunci electoral, Trump diu que Biden és un «candidat de transició» i l’acusa d’estar «entregant les regnes a Kamala».

Ja en la roda de premsa, el governant va assegurar que Harris, que va ser fiscal general de Califòrnia, va ser «extraordinàriament desagradable» amb el magistrat del Tribunal Suprem Brett Kavanaugh durant les audiències per a la seva confirmació al càrrec. El jutge nominat pel president nord-americà va ser acusat el 2018 per una dona d’haver-la violat, però ella mateixa va reconèixer després que va mentir per evitar la seva confirmació en el càrrec. Durant les deliberacions per confirmar el magistrat, Harris va indicar que Trump entén el nomenament de jutges del Suprem «com una eina per complir amb la seva agenda».

«¡Vinga, Kamala!»

Molt diferent ha sigut la reacció d’estrelles de Hollywood i de l’espectacle nord-americà en general, com l’actriu Whoopi Golberg.  «Aquest és un gran moment. Cuidem-la i assegurem-nos que la recolzem perquè aquesta no és una tonteria de campanya i ella està preparada. ¡Vinga, Kamala,» ha escrit a Twitter. 

També li han mostrat el seu recolzament la sud-africana Chárlize Theron i la també veterana actriu Mia Farrow, que ha qualificat la parella demòcrata de «gent raonable en qui podem confiar». El músic John Legend, per la seva banda, ha dit sentir-se «molt content» i «amb moltes ganes de votar... per començar el difícil treball de recuperar-nos d’aquest malson de presidència i de construir un millor futur».

L’actriu Mindy Kaling s’ha preguntat si alguna vegada hi ha hagut «un dia més emocionant», sobretot per a les seves «germanes negres i índies», mentre que l’estrella porto-riquenya Rita Moreno ha afirmat estar  «molt orgullosa i emocionada».

Les actrius Amy Schumer i Sarah Paulson han compartit a les xarxes la mateixa crida d’atenció: «Els atacs polítics sexistes i racistes contra Kamala Harris ja han començat. Exigim als mitjans que ignorin aquests atacs»

Notícies relacionades

 

Una de les reaccions més esperada ha estat la de l’actriu Julia Louis-Dreyfus, que sap què és ocupar el càrrec de vicepresident dels EUA, almenys en la ficció, en la sèrie ‘Veep’ (2012-2019). «Estic simplement entusiasmada», ha tuitejat.