BALANÇ DESCONEGUT

Tres morts i sis ferits en el descarrilament d'un tren de passatgers a Escòcia

El lloc de l'accident és remot «i de molt difícil accés», segons Sturgeon

La Policia de Transport britànica ha confirmat el balanç de víctimes

efnzcbwxsaa7wo0

efnzcbwxsaa7wo0

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Tres persones, inclòs el conductor del tren, han mort en el descarrilament que ha tingut lloc aquest dimecres al matí a la regió escocesa d’Aberdeen. Sis més han resultat ferides i han sigut conduïdes a l’hospital, segons ha confirmat la Policia de Transport Britànica. L’estat d’aquests últims no era, pel que sembla, greu. Els equips de rescat han estat treballant tot el dia entre les restes fumejants de l’Intercity sinistrat a Stonehaven, a la costa est d’Escòcia. Afortunadament el nombre de viatgers a bord no arribava a la vintena.

El tren ha sortit de les vies poc abans de les deu del matí, a prop de l’estació de Carmont, en una zona remota de «molt difícil accés per als serveis d’emergència», segons ha assenyalat la ministra principal d’Escòcia, Nicola Sturgeon, que ja a primera hora havia advertit que es tractava d’un incident «extremadament greu», quan encara no es coneixia el balanç de víctimes.  El tren, amb dues locomotores, una davant i una altra darrere, cobria el trajecte entre Aberdeen i Glasgow. Tres dels quatre vagons de què constava han sortit de la via.

Notícies relacionades

Els primers indicis apunten a un corriment de terres, a causa de les fortes pluges que es van registrar la nit passada a la regió, que van causar inundacions i aiguats a la zona, i van provocar retards i cancel·lacions en el servei ferroviari. Altres línies, a causa de la climatologia havien quedat clausurades com a mesura de precaució. La pregunta que molts es feien després de l’accident és si havia sigut prudent que, ateses les condicions del terreny i les vies, es mantingués el servei del tren accidentat. S’ha obert una investigació per determinar amb exactitud les circumstància del que ha passat. El sistema informàtic del tren permetrà establir la velocitat a la qual anava circulant en el moment de perdre el control.

El primer ministre, Boris Johnson, després de lamentar els fets, ha remarcat que «afortunadament aquest tipus d’accidents són molt rars». L’últim descarrilament de gravetat al Regne Unit es remunta al 2007 a Cúmbria.