coronavirus

La Xina alerta sobre una pneumònia més letal que la Covid al Kazakhstan

Aquesta república centreasiàtica es defensa i assegura que la informació és «falsa»

zentauroepp53620898 this photo taken on june 1  2020 shows a child receiving a p200604150338

zentauroepp53620898 this photo taken on june 1 2020 shows a child receiving a p200604150338 / STR

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Kazakhstan va rebutjar l’advertència emesa per l’ambaixada de la Xina sobre una suposada «pneumònia desconeguda» al país amb una taxa de letalitat «molt més alta» que la que causa la Covid-19, una informació que van recollir diferents mitjans xinesos i que el Govern kazakh va qualificar de «falsa».

Segons mitjans xinesos com ‘Global Times’, ‘South China Morning Post’ o ‘CGTN’, l’ambaixada xinesa al Kazakhstan va indicar dijous a la plataforma WeChat, citant informacions de mitjans kazakhs, que des de mitjans de juny la incidència de pneumònia a les ciutats d’Atirau, Aktobé i Shymkent ha augmentat «significativament». En el seu missatge als ciutadans xinesos que viuen al país centreasiàtic afirma que fins ara gairebé 500 persones han sigut infectades i més de 30 estan «greument malaltes».

L’ambaixada xinesa afirma, a més, que en la primera meitat de l’any la pneumònia va causar 1.772 morts i només al juny van morir 628 persones, inclosos ciutadans xinesos.

El Kazakhstan i la Xina comparteixen una frontera de 1.460 quilòmetres.

Ajustat a l’OMS

Notícies relacionades

El Ministeri de Salut del Kazakhstan va assenyalar en el seu comunicat que els seus recomptes de casos de pneumònia d’origen bacteriana, fúngica i viral, que també inclouen pneumònies virals d’«organismes no especificats», s’ajusten a les directrius de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). «És important assenyalar que l’OMS va introduir codis de pneumònia en la Classificació Internacional de Malalties - CIE 10, en els casos en què la Covid-19 és diagnosticada clínicament o epidemiològicament, per exemple amb les opacitats en vidre esmerilat en els pulmons afectats, però no confirmada al laboratori», afirma el Govern kazakh.

«El Kazakhstan, com altres països, manté un recompte i una vigilància d’aquest tipus de pneumònies, per tal de prendre decisions oportunes dirigides a estabilitzar la incidència i prevalença de la Covid-19», va afegir el ministeri.