CRISI SANITÀRIA INTERNACIONAL

La titular de Salut de Bolívia, setena ministra contagiada de Covid

El país andí s'acosta als 40.000 contagis després de registrar-ne més de 1.200 d'addicionals aquest diumenge

zentauroepp54009359 bolivia s health minister eidy roca is seen during a ceremon200706104118

zentauroepp54009359 bolivia s health minister eidy roca is seen during a ceremon200706104118 / BOLIVIAN PRESIDENCY

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

La ministra de Salut de Bolívia, Eidy Roca, ha donat positiu per coronavirus i es converteix en el setè membre del Govern en encomanar-se de la nova malaltia. Dissabte van donar positiu el ministre de Mineria, Jorge Fernando Oropeza, i el de la Presidència, Yerko Núñez.

«La ministra Eydi Roca va donar positiu, igual com ahir el ministre de Mineria Oropeza. Ella està estable», ha explicat el viceministre de Coordinació Governamental, Israel Alanoca, a la xarxa Unitel.

Roca tenia programada una entrevista en mitjans estatals per tractar la situació de l’epidèmia a Bolívia, però finalment ha sigut substituïda per l’assessor del ministeri René Sahonero.

El ministre de Govern, Arturo Murillo, va informar que almenys set ministres «ja han caigut amb el coronavirus. «Nosaltres els ministres estem en primera línia treballant amb el poble. Ja van, si no m’equivoco, set ministres que han caigut amb Covid-19 i no per això ens estem amagant darrere d’un escriptori, ni estem manant des d’una mansió d’algun lloc del món, no; estem treballant amb la gent», va afirmar Murillo.

L’autoproclamada presidenta de Bolívia, Jeanine Áñez, s’ha solidaritzat amb Roca a través del seu compte de Twitter. «El meu recolzament a la ministra de Salut que ha donat positiu per Covid-19. La lluita contra el virus continua sense parar i li desitjo una ràpida recuperació a la ministra per reincorporar-se a aquesta batalla per la salut dels bolivians. ¡Força Eidy!», ha publicat Áñez.

Gairebé 40.000 casos

Bolívia ha registrat fins ara gairebé 40.000 casos de Covid-19 (39.297) després d’informar aquest diumenge de 1.226 nou positius, 333 a la capital, La Paz, que bat el seu rècord diari de contagis tot i que encara es manté per darrere de Santa Cruz i de Beni.

Notícies relacionades

En el cas de Santa Cruz, acumula ja 21.752 casos positius i 573 defuncions. Aquest departament inicia aquest dilluns una ‘quarantena dinàmica’, cosa que ha portat les autoritats a recordar als ciutadans la importància d’extremar les mesures de prevenció davant possibles contagis.

La xifra de morts ha augmentat a Bolívia a 1.434, 56 més que en el balanç difós dissabte pel Ministeri de Salut.