escàndol sexual

Augmenta la pressió sobre el príncep Andreu i el seu paper en el 'cas Epstein' després de la detenció de la seva exnòvia

La fiscalia a Nova York torna a demanar la col·laboració del duc de York

lmmarco15397518 principe andrew i virginia roberts190813124820

lmmarco15397518 principe andrew i virginia roberts190813124820

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Elpríncep Andreu d’Anglaterratorna a estar en el punt de mira de la justícia estatunidenca pel‘cas Epstein’després de la detenció, dijous, de la seva amigaGhislaine Maxwell, acusada d’haver reclutat les adolescents, víctimes d’abusos sexuals del financer novaiorquès. Una d’elles, Virginia Roberts, assegura que va ser forçada a mantenir relacions sexuals amb el duc de York quan tenia 17 anys al pis de Maxwell a Londres. Una famosa fotografia deixa constància de la trobada.

El primer ministre,Boris Johnson, va assegurar aquest divendres que les autoritats dels Estats Units no han sol·licitat al Govern britànic de moment permís oficial per interrogar el fill d’Isabel II. Johnson no va voler pronunciar-se sobre el cas, que s’ha convertit en unabomba de rellotgeriaper al palau deBuckingham. «És un assumpte de la família reial», va ser la resposta del primer ministre, si bé va afegir que «la llei ha de fer la seva feina» i «la llei s’ha de complir».

Notícies relacionades

Des de fa mesos els investigadors de latrama d’abusos sexualsdel desaparegutJeffrey Epsteinhan tractat d’interrogar el duc sense èxit. La Fiscalia de Nova York el va acusar recentment de «cooperació zero» i fins i tot va enviar al Ministeri de l’Interior britànic una petició d’assistència legal mútua, sense resultat. El següent pas és la peticiód’extradició.

Després de la detenció de Maxwell, la fiscal del districte sud de Nova York, Audrey Strauss, va tornar a requerir lacol·laboraciódel duc. «Estaríem encantats que el príncep Andreu vingui a parlar amb nosaltres i poder comptar amb la seva declaració». L’equip d’advocats del ‘playboy’ reial diu que estan «perplexos», davant d’aquestes trucades reiterades a lacooperació. «Ens hem comunicat dues vegades amb el Departament de Justícia, el mes passat, i fins ara no hem rebut cap resposta», ha assenyalat una font pròxima al duc.