REBROT DE COVID-19

Leicester estarà confinada almenys dues setmanes

El 10% de tots els casos positius de coronavirus a Anglaterra en l'última setmana corresponen a Leicester, segons va informar ahir a la nit al Parlament el ministre de Sanitat, Matt Hancock

zentauroepp53929478 people walk by an electronic billboard displaying a governme200630093000

zentauroepp53929478 people walk by an electronic billboard displaying a governme200630093000 / BEN STANSALL

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

 El Govern britànic ha disposat el confinament a partir d’avui de la ciutat de Leicester (centre anglès), a causa de l’augment dels casos de Covid-19, mentre que a la resta d’Anglaterra es manté la desescalada programada.

Els comerços que venen articles no essencials i les escoles estaran tancats, en tant que el pla per reobrir aquest dissabte, 4 de juliol, bars i restaurants a Anglaterra quedarà suspès a Leicester, una ciutat amb uns 400.000 habitants.

Aquest és el primer confinament a escala local des que el Govern va començar aquest mes amb la lenta suavització de les restriccions de moviment imposades a finals de març per contenir la pandèmia del coronavirus al Regne Unit. El 10% de tots els casos positius de coronavirus a Anglaterra en l’última setmana corresponen a Leicester, segons va informar ahir a la nit al Parlament el ministre de Sanitat, Matt Hancock.

«Recomanem a la població a Leicester que es quedi a casa tot el que pugui i no viatjar llevat que sigui essencial, des de i dins de Leicester», va afegir.

Almenys dues setmanes

Les mesures imposades en aquesta ciutat estaran en vigor durant almenys dues setmanes, si bé seran revisades de manera regular, amb la possibilitat d’estendre el confinament si resulta necessari per contenir els brots, va indicar el ministre.

Segons va explicar, les escoles han sigut tancades, ja que els menors han resultat particularment afectats pel brot i hi ha risc que aquests puguin encomanar altres persones. «Per ser clars, els nens tenen un risc molt baix de patir coronavirus, però hem estat mirant la proporció de nens que han donat positiu i, per tant, de transmetre la malaltia», va assenyalar Hancock a la cambra Baixa.

D’acord amb les autoritats municipals de la ciutat, des del començament de la pandèmia al març, Leicester va registrar 3.216 casos confirmats, dels quals 944 van ser en les últimes dues setmanes.

Segons les últimes xifres oficials, el Regne Unit va registrar ahir 25 noves morts per Covid-19, fins a un total de 43.575 de morts des que va començar la pandèmia, i de 815 contagis de la malaltia en 24 hores.

Notícies relacionades

La setmana passada, el Govern va anunciar la reobertura de comerços que no siguin de primera necessitat, així com hotels, bars i restaurants, entre altres establiments, a partir del 4 de juliol a Anglaterra, ja que les altres regions britàniques –Escòcia, Gal·les i Irlanda del Nord– decideixen les seves mesures.

No obstant, altres sectors com els gimnasos i els salons de bellesa hauran d'estar tancats.