AL CENTRE

Tres morts i almenys sis ferits en un atac amb arma blanca en un hotel de Glasgow

La policia escocesa ha abatut el presumpte agressor i descarta el mòbil terrorista

undefined53897326 emergency respoders are seen near a scene of reported stabbi200626153853

undefined53897326 emergency respoders are seen near a scene of reported stabbi200626153853 / JATV SCOTLAND

1
Es llegeix en minuts
Begoña Arce
Begoña Arce

Periodista

ver +

Almenys tres persones han mort en un apunyalament múltiple, cap a les dues del migdia hora local, a l’hotel Park Inn, al centre de la ciutat escocesa de Glasgow. Unes altres sis persones han resultat ferides i estan hospitalitzades, una de les quals és un policia que estaria en estat crític.  El presumpte agressor, un home la identitat del qual es desconeix, ha sigut abatut per les forces de seguretat, com ha confirmat en un comunicat el cap de la policia escocesa, Steve Johnson. La policia ha descartat que es  tracti d’un acte de terrorisme

Sang per tot arreu

Un testimoni, Craig Milroy, ha explicat a l’agència de notícies Press Association (PA) que va veure, «un home estirat a terra, d’origen africà, sense sabates. Era a terra i algú al seu costat l’aguantava, no sé si estava ferit de bala, o apunyalat, o que era». L’home va ser un dels quatre apunyalats, dels quals es va fer càrrec l’equip mèdic que va arribar al lloc.  Una altra testimoni, la Louise, ha explicat a Sky News que va veure «sang per tot arreu, a terra, la gent corria sortint de l’hotel i la policia els deia que aixequessin les mans. Hi havia cotxes de policia i ambulàncies per tot el carrer. Han acordonat la zona i han demanat que la gent s’estigués en un lloc segur que se n’anés».

Situació controlada

Notícies relacionades

La policia insisteix que la situació està controlada, no es busca cap altre sospitós i no hi ha perill per al públic.  La naturalesa o motivació de l’atac encara es desconeix, tot i que les primeres investigacions descarten els vincles terroristes. El Park Inn, situat en una zona comercial molt freqüentada de Glasgow, està en aquests moments, a causa del coronavirus, ocupat per persones sol·licitadores d’asil al Regne Unit. 

Dissabte passat tres persones van morir apunyalades i unes altres tres van resultar ferides en un parc de Reading. El sospitós de l’agressió, un jove d’origen libi, va ser detingut i la policia ho va catalogar com un atemptat terrorista d’inspiració islàmica.  

Temes:

Escòcia