per evitar aglomeracions

L'Aràbia Saudita limita la peregrinació a la Meca als residents al país

La decisió s'ha pres per garantir que el 'hajj' es faci de manera «segura» des de la perspectiva de la salut pública

Les autoritats sanitàries saudites han confirmat més de 161.000 casos de coronavirus amb més de 1.300 morts

L'Aràbia Saudita limita la peregrinació a la Meca als residents al país

- Saudi Press Agency dpa

1
Es llegeix en minuts
Europa Press

L’Aràbia Saudita ha anunciat aquest dilluns que la peregrinació anual a la Meca es farà amb un nombre limitat de pelegrins, els de diverses nacionalitats que ja viuen al país, concretament, com a mesura per fer front a l’expansió del coronavirus.

«En vista de la continuació de la pandèmia i els riscos de la propagació del coronavirus en espais amb multituds i grans reunions, la seva transmissió entre països i l’augment de la mitjana d’infeccions globals, el ‘hajj’ es durà a terme de manera que un nombre molt limitat de pelegrins de diverses nacionalitats que ja viuen a l’Aràbia Saudita puguin fer-la», ha indicat el Ministeri de Hajj i Umrah saudita.

Segons el text, recollit per l’agència saudita de notícies, SPA, la decisió s’ha pres per garantir que el ‘hajj’ es faci d’una manera «segura» des de la perspectiva de la salut pública, amb l’objectiu de garantir el distanciament físic.

El Govern saudita ja va suspendre les peregrinacions per la ‘umrah’, la peregrinació menor a la Meca que es pot fer en qualsevol període de l’any, als ciutadans i residents al país.

Notícies relacionades

Fins aquest moment, l’Aràbia Saudita ha confirmat més de 161.000 casos de coronavirus, més de 1.300 morts incloses.