un detingut

Tres morts i tres ferits greus en un apunyalament múltiple a la ciutat anglesa de Reading

reading vid 21 112210 / periodico

2
Es llegeix en minuts
Begoña Arce

Tres persones van perdre la vida i tres més es troben greument ferides a causa d’un apunyalament múltiple ocorregut dissabte a la tarda al parc de Forbury, a la ciutat anglesa de Reading. Els ferits romanen ingressats a l’hospital de Royal Berkshire. La policia va detenir al lloc dels fets un individu de 25 anys com a presumpte autor.  D’acord amb Press Association (PA), es tracta d’un ciutadà libi que havia estat prèviament a la presó per un delicte menor. Tot i que en un primer moment la policia no va tractar l’incident com a terrorisme, malgrat que són forces antiterroristes les que han assumit la investigació des de l’inici, poc després ha confirmat que sí que es tracta d’un atac terrorista

L’apunyalament va tenir lloc passades les set de la tarda, hora local, en aquest parc, molt popular, situat al centre de Reading, una ciutat a 70 quilòmetres a l’oest de Londres. El lloc era ple de gent disfrutant d’una vetllada assolellada. Segons testimonis directes, l’atacant es va anar acostant a diferents grups de gent, apunyalant qui anava trobant al seu pas.

«El parc era bastant ple, hi havia força gent asseguda bevent amb amics i un jove solitari va aparèixer, va cridar unes paraules inintel·ligibles, va anar cap a un grup d’unes deu persones i va intentar apunyalar-les», va declarar Lawrence Wort a PA. «Va apunyalar tres persones molt seriosament al coll i als costats. Després es va girar i va començar a córrer cap a mi. Va ser llavors quan vam girar cua i vam arrencar a córrer. Quan es va adonar que no podia atrapar-nos va intentar apunyalar un altre grup que seguia assegut, i allà va aconseguir atrapar una altra persona a la part del darrere del coll. Quan va veure que tothom corria, va fugir», va afirmar aquest testimoni.

Les forces antiterroristes van registrar una vivenda a Reading la nit passada. La ministra d’Interior, Priti Patel, ha condemnat el que va qualificar com «un atac sense sentit contra els qui passaven la tarda amb la família i els amics». 


Notícies relacionades

La redacció d’EL PERIÓDICO està treballant en aquests moments per ampliar aquesta informació, que actualitzarà d’aquí a uns minuts. Si voleu rebre al mòbil alertes sobre aquesta notícia o d’altres us podeu descarregar les aplicacions per a Android o IOS.

Per rebre cada dia al correu electrònic les notícies, reportatges i articles d’opinió publicats a elperiodico.com, doneu-vos d’alta als nostres butlletins informatius. També podeu subscriure-us-hi per consultar ‘online’ l’edició impresa o rebre-la diàriament al vostre domicili, i amb això disfrutareu de tots els avantatges i descomptes de pertànyer al club del subscriptor d’El Periódico, el Club eP!

Temes:

Regne Unit