INTEL·LIGÈNCIA

L'Iran condemna a mort un ciutadà acusat d'espiar Soleimani per a la CIA

El règim afirma que el reu va oferir dades sobre la Força Quds, així com els moviments del poderós general assassinat pels EUA

zentauroepp51563580 soleimani200103094557

zentauroepp51563580 soleimani200103094557

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Iranha condemnat a mortun ciutadà acusat d’espiar per a l’Agència Central d’Intel·ligència (CIA) dels Estats Units i per al servei secret israelià (Mossad) i facilitar la ubicació del’assassinat general iranià Qasem SoleimaniQasem Soleimani, segons han anunciat aquest dimarts les autoritats del Poder Judicial del país.

«Mahmud Musavi Majd, a canvi de rebre dòlars dels EUA, va proporcionar informacions sobre àrees de seguretat, especialment sobre les forces armades, inclosa la Força Quds» delsGuardians de la Revolució, ha explicat el portaveu del Poder Judicial, Gholamhossein Esmailí, segons l’agència oficial iraniana de notícies IRNA.

Musavi Majd va donar a aquestes agències d’intel·ligència detalls «sobre el lloc de l’estada i els moviments del general màrtir Qasem Soleimani als estrangers», activitat per la qual «ha sigut condemnat a mort per ordre judicial». El portaveu ha assegurat que la sentència ha sigut confirmada pel Tribunal Suprem, per això «la pena s’executarà molt aviat», ha afegit, sense entrar en més detalls de quan podria ser.

Greu escalada de tensió

Els EUA van assassinar el gener passat en un bombardeig selectiu a Bagdad el poderós general Suleimani, de 63 anys, comandant de la Força Quds, cosa que va provocar una greu escalada de la tensió a la regió.

Notícies relacionades

L’Iran va respondre dies més tard amb atacs amb míssils a dues bases militars iraquianes que acollien tropes nord-americanes. 

El general Soleimani era l’encarregat de les operacions fora de l’Iran dels Guardians de la Revolució i va ser present sobre el terreny a Síria i a l’Iraq, supervisant les milícies recolzades per Teheran als dos països àrabs.