DURANT UNA MARXA PER FLOYD

Un vídeo mostra una brutal agressió policial contra un avi durant un manifestació a Buffalo

Alguns antiavalots van llançar a terra d'una empenta un home de 75 anys i li van causar un greu traumatisme al crani

53657029 60 / Mike Desmond (AP)

53657029 60
SENSITIVE MATERIAL. THIS IMAGE MAY OFFEND OR DISTURB     An elderly man bleeds from his ears after falling, after appearing to be shoved by riot police during a protest against the death in Minneapolis police custody of George Floyd, in Buffalo, New York, U.S. June 4, 2020 in this still image taken from video. WBFO/via REUTERS TV ATTENTION EDITORS - NO RESALES. NO ARCHIVES. THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT

/

2
Es llegeix en minuts
Reuters

Alguns antiavalots de Buffalo, Nova York, han sigut suspesos de sou després de donar-se a conèixer el vídeo en què es veu com exerceixen una violència extrema contra un avi de 75 anys que participava en una protesta, en la desena jornada de manifestacions contra els abusos policials i la violència racista per l’assassinat de George Floyd. L’home va ser llançat bruscament a terra pels policies i va quedar inconscient i sagnant pel cap. Una ambulància el va haver de recollir per portar-lo a l’hospital, on està ingressat en estat greu.

El vídeo, fet per un periodista de l’estació de ràdio pública local WBFO i publicat en el seu lloc web i compte de Twitter, mostra l’home de cabells blancs acostant-se a una línia d’oficials amb equip antiavalots. Un oficial l’empeny amb un bastó i un altre amb la mà. Se sent el so del cop de cap contra el terra i després la sang brolla del cap de l’home. L’home, de raça blanca, no està identificat.

«El vídeo em va molestar profundament», va dir l’alcalde de Buffalo, Byron Brown, en un comunicat. «Després de dies de protestes pacífiques i diverses reunions amb els caps de policia i membres de la comunitat, el que ha passat aquesta tarda és descoratjador», ha afirmat.

Condemna generalitzada a les xarxes

L’incident va provocar una condemna generalitzada a les xarxes socials quan els manifestants van tornar als carrers de diverses ciutats dels Estats Units per manifestar-se contra la brutalitat policial.

Floyd va morir a Minneapolis el 25 de maig després que el policia Derek Chauvin li enfonsés el genoll al coll durant gairebé nou minuts durant un arrest.

En el vídeo de Buffalo es veu com la majoria dels oficials passen tranquil·lament al costat de l’home de cabells blancs ferit a terra sense immutar-se, tot i que després se sent algú que truca a un metge.

L’estació de ràdio va informar després que dos metges es van presentar i van ajudar l’home a entrar en una ambulància. Més tard, la policia va assegurar que l’home va ensopegar i que per això va caure, segons ha retransmès la mateixa emissora de ràdio.

No obstant, després de la publicació del vídeo, el comissionat de la policia de Buffalo, Byron Lockwood, va ordenar obrir una investigació i va suspendre els dos oficials, va dir Brown.

Suspesos

El governador de Nova York, Andrew Cuomo, va dir a Twitter que va parlar amb l’alcalde Brown i va acordar que els oficials involucrats haurien de ser suspesos, en espera d’una investigació formal.

Ell va escriure: «Els oficials de policia han de fer complir la llei, NO ABUSAR de la llei».

Notícies relacionades

La víctima, de 75 anys, està estable però greu a l’Hospital del Centre Mèdic del Comtat d’Erie a Buffalo, va dir Brown.