RÚSSIA DESPRÉS DE LA PANDÈMIA

YouTube bloqueja un vídeo homòfob en recolzament de la reforma constitucional a Rússia

La gravació mostra un nen orfe que s'entristeix quan comprova que serà adoptat per una parella d'homes

zentauroepp53573711 inter rusia200604115721

zentauroepp53573711 inter rusia200604115721 / YURI KOCHETKOV

1
Es llegeix en minuts
Marc Marginedas

YouTube ha bloquejat un vídeo homòfob de recolzament a la reforma constitucional que es votarà a Rússia el pròxim 1 de juliol i que convertirà el líder del Kremlin en el president vitalici de facto del país. La gravació ridiculitza l’adopció de nens per parelles del mateix sexe i ha sigut elaborat per Patriot, un grup mediàtic propietat de Ievgueni Progozhin, un poderós aliat de Vladímir Putin.   

 

A la cinta es mostra un nen en un orfenat l’any 2035 a punt de ser recollit pel seu pare adoptiu. Quan surt a l’exterior, l’infant li pregunta al pare per la mare, i aquest assenyala la seva parella, un home amb pantalons ajustats i un rostre efeminat davant un cotxe de disseny. El noi s’entristeix mentre el pare li diu «a partir d’ara serem una família veritable i completa». La ‘nova mare’ fins i tot treu del vehicle una cosa semblant a un vestidet per al nen, mentre les treballadores de l’orfenat mostren el seu disgust i una veu en off pregunta: «¿Quina Rússia elegeix vostè?; decideixi el futur del seu país, voti per les esmenes constitucionals».

Esmenes nacionalistes 

Notícies relacionades

A més de permetre a Putin dos nous mandats presidencials de sis anys cada un, la reforma constitucional introdueix esmenes de caràcter nacionalista, estipulant a la mateixa Carta Magna que el matrimoni «és la unió d’un home i una dona».  Nikolai Stoliartxuk, al capdavant de Patriot, ha defensat que el vídeo no promou sentiments homòfobs, sinó que «defensa la institució de la família». L’opositor Aleksei Navalni ha reaccionat assegurant que en «l’entorn de Putin, han perdut els papers en el tema de l’homosexualitat». 

El juny del 2013 va ser aprovada a Rússia una llei que estableix penes de multa i de presó per qualsevol activitat de propaganda de les relacions homosexuals entre els menors. La legislació ha sigut condemnada pel Consell d’Europa, el Comitè de l’ONU per als Drets de l’Infant i organitzacions com Amnistia Internacional o Human Rights Watch.