Jacinda Ardern, impassible a la televisió durant un terratrèmol

La primera ministra de Nova Zelanda no es va alterar gens ni mica pels sotracs i va continuar una entrevista que estava fent des del Parlament

El sisme de magnitud 5,8 amb l'epicentre a 30 km al nord-oest de Levin va durar més de 30 segons i va desencadenar el pànic a la capital

arendt / periodico

1
Es llegeix en minuts
Praveen Menon/Reuters

La primera ministra de Nova Zelanda, Jacinda Ardern, no es va alterar gens durant un terratrèmol que va sacsejar la capital Wellington aquest dilluns mentre estava fent una entrevista per televisió, i va continuar tranquil·lament amb el programa. 

Ardern, que es va convertir en primera ministra el 2017, és molt popular a Nova Zelanda per la seva resolució en la gestió de diverses crisis: un tiroteig massiu a Christchurch l’any passat, una erupció volcànica al desembre i la recent pandèmia de coronavirus.

Wellington i les àrees pròximes van ser sacsejats per un terratrèmol de magnitud 5,8 amb l’epicentre a 30 km (20 milles) al nord-oest de Levin, una ciutat pròxima a la capital, i a una profunditat de 37 km, segons Geonet. 

Ardern estava parlant per a una entrevista de televisió des de l’edifici del Parlament, anomenat el Rusc. «Estem tenint un petit terratrèmol aquí, Ryan...», li va dir al presentador del programa Ryan Bridge, mentre ella, la càmera i altres coses al seu voltant tremolaven.

«Un sotrac bastant decent aquí... si veus que les coses es mouen darrere meu. El Rusc es mou una mica més que la majoria», va dir. Ardern va assegurar a l’amfitrió que estava bé i l’entrevista es va reprendre.

El vídeo aviat va ser viral a les xarxes socials. No hi va haver danys ni ferits, va confirmar Ardern en una conferència de premsa més tard, però la tremolor que va durar més de 30 segons va causar pànic a Wellington, amb diverses persones en oficines i llars que es van amagar sota de les taules.

Notícies relacionades

Nova Zelanda es troba a l’«Anell de Foc» sísmicament actiu, un arc de 40.000 km de volcans i trinxeres oceàniques que envolten gran part de l’oceà Pacífic.

La ciutat de Christchurch encara s’està recuperant d’un terratrèmol de magnitud 6,3 el 2011 que va matar 185 persones. El 2016, una tremolor de magnitud 7,8 va colpejar la ciutat de Kaikoura, a l’Illa Sud, va matar dues persones i va causar danys per valor de milers de milions de dòlars, fins i tot a la capital Wellington, que es troba a l’Illa Nord.