Milions d'evacuats a l'Índia i Bangladesh pel supercicló 'Amphan'

Les autoritats desplacen la població als refugis enmig del temor afegit pel coronavirus

zentauroepp53463407 this may 17  2020  satellite image released by nasa shows cy200519103723

zentauroepp53463407 this may 17 2020 satellite image released by nasa shows cy200519103723

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Les autoritats locals de Bangladesh i l’Índia han rebut l’ordre de començar a traslladar la població a llocs segurs a partir d’aquest dimarts davant la imminent arribada del supercicló ‘Amphan’. «S’han de prendre totes les mesures necessàries per completar l’evacuació de les zones més baixes que són al camí del cicló i tenir els subministraments essencials necessaris de menjar, aigua potable i medecines», apunta el cap de gabinet del Govern indi, Rajiv Gauba, en un comunicat oficial.

A l’Índia està previst que l’‘Amphan’ afecti els estats de Bengala i Odisha, on arribarà previsiblement dimecres. Precisament el primer ministre de l’estat d’Odisha, Naveen Patnaik, s’ha proposat l’objectiu de «zero víctimes». «Com sempre, salvar vides és la prioritat», ha subratllat, segons recull l’agència de notícies índia PTI.

El risc afegit del coronavirus

A Bangladesh temen el risc d’aglomerar la gent en refugis per evitar els danys del cicló, cosa que generaria un risc de contagi del coronavirus. El ministre de Gestió de Desastres, Enamur Rahman, ha anunciat un increment del nombre de refugis.

Notícies relacionades

«Hi ha 4.071 refugis anticiclons a punt, però tenim al cap la situació pel coronavirus i hem demanat a totes les administracions locals i forces de seguretat que obrin més refugis», ha afirmat en declaracions al diari de Bangladesh ‘The Daily Star’.

Hi ha voluntaris mobilitzats habilitant escoles, escoles islàmiques i universitats a la costa perquè serveixin de refugi. «També hem demanat garantir la distància social i altres mesures dins dels refugis. Si algú té febre o es troba malament, serà traslladat al centre sanitari del districte i serà aïllat», ha afegit.