Reconeixement

Sentit homenatge de la televisió bosniana a la morta periodista Ana Alba

La corresponsal d'EL PERIÓDICO a Jerusalem va residir tres anys a Sarajevo, on va cobrir les conseqüències de la guerra dels Balcans

ana-alba / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La televisió bosniana Face va retre un emotiu homenatge a la periodista Ana Alba, morta després d’una lluita de tres anys contra el càncer. La reportera, corresponsal d’EL PERIÓDICO a Jerusalem en la seva última etapa, havia residit tres anys a Sarajevo, on va comprovar les conseqüències de la guerra dels Balcans.

«Adeu, amor nostre. Gràcies; Sarajevo t’estima». Són les paraules pronunciades pel presentador Senad Hadzifejzovic, adreçades a la que va ser la seva col·lega, unes paraules que va repetir en castellà i en català. Emocionat, el presentador va afegir: «Va estar aquí, va viure tres anys amb nosaltres, va aprendre el nostre idioma... aquí va aprendre el que és la convivència i després, quan la política separa els pobles, va dedicar la seva vida a les persones que no tenen vida».

Notícies relacionades

Ana Alba sempre va apostar pel periodisme internacional. Tant que l’any 1997 es va plantar a Bòsnia i Hercegovina com a periodista freelance, interessada a cobrir les ferides i els traumes que havia deixat la guerra en aquest país. Va començar a treballar per al diari Avui

Un premi d’altura

La corresponsal d’EL PERIÓDICO a Jerusalem va ser guardonada amb el Premi Internacional de Periodisme Julio Anguita Parrado. El jurat del premi, creat en honor del reporter cordovès mort en la guerra de l’Iraq el 2003, ha destacat el seu «rigor, serietat, sensibilitat i compromís» amb el «sofriment de les poblacions més vulnerables dels conflictes armats».