tragèdia aèria

Moren 4 espanyols al caure un avió militar a Bolívia

avion-bolivia

avion-bolivia

1
Es llegeix en minuts
Abel Gilbert

Sis persones han perdut la vida en un accident aeri al nord-est de Bolívia, entre aquestes tres espanyols i una boliviana que havia adquirit aquesta nacionalitat i que va morir camí de l’hospital. Tots quatre es trobaven encallats al nord-est d’aquest país com a conseqüència del tancament de fronteres des del moment que es va decretar la quarantena per frenar la Covid-19, i s’aprestaven a volar a Madrid, prèvia escala a Santa Cruz.

 

La Força Aèria Boliviana (FB) va informar que «al fer una operació aèria d’ajuda humanitària», l’avió amb què es disposaven a iniciar el viatge de tornada «va tenir un accident al transportar ciutadans espanyols per a la repatriació» des de l’aeroport Teniente Jorge Henrich, a la ciutat de Trinidad, capital de la regió del Beni. Els noms dels passatgers són Francisco José Gallegos Gonzáles, Alba Aparicio Fornas, Deliz Salvatierra Velarde i Yandira Oliverra Velarde.

Notícies relacionades

La tragèdia aèria va tenir lloc 12 minuts després que l’avió bimotor Beechcraft de la FAB s’enlairés de la base aèria. Segons mitjans locals, la nau es es va precipitar a prop de la llacuna Suárez, a cinc quilòmetres de Trinidad. Abans, havia reportat fallades a la torre de control.

Les autoritats bolivianes van informar sobre l’inici de les investigacions per determinar les causes del tràgic sinistre, en què també van morir els dos pilots. Les conclusions es coneixeran en vuit dies.